TikTok är på väg att bli världens största internetplattform någonsin.

134

Många sidor eller plattformar har haft möjligheten att bli ansedd som världens mest populära på nätet. under den tidiga 2000-talet var det MySpace, sedan Facebook, därefter Youtube och sen Instagram. Dagens internet är kryllad med digitala mötesplatser och sidor där vi kan dela saker som är antingen intressant, roligt, skrämmande eller konstigt.

Många har en eller flera favoriter, medan andra kan påstå att den ena eller andra är bättre. Men om du frågar den pålitliga Google vilken som är den mest favoritdestinationen online så kommer svaret att vara enkelt. Eftersom sökmotorjätten är den mest använda webbsidan utan tvekan. Men nu verkar det som att den amerikanska sökmotorn kan förlora den 1:a platsen på grund av den världskända videoappen TikTok som bara fortsätter att växa.

Enligt ett IT-säkerhetsföretag Cloudflare är TikTok världens nya mest populära onlinedestination just nu. Rankingen visar att TikTok har varit #1 sedan augusti 2020 på grund av all trafik och spenderad tid på plattformen. Under 2020 och flera år tillbaka var denna förstaplats för Google. Flera sajter inklusive TikTok, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft och Netflix fanns på denna topp tio-lista.

IT-säkerhetsföretaget har använt sina avancerade verktyg för att övervaka webbtrafik. Experter förutspådde att Covid-pandemin är en av huvudorsakerna till att Tiktoks popularitet ökar dag för dag. Eftersom folk sitter fast hemma letar de efter nytt underhållande innehåll online. TikTok är en fantastisk källa till underhållning med ett brett utbud av varianter.

Cloudfare nämnde att TikTok hade laddats ner mer än tre miljarder gånger förra året. Denna videodelningsapp ägs av ett kinesiskt företag som heter Bytedance. Mer än en miljard aktiva användare över hela världen använder detta sociala nätverk. Det heter dock Douyin i Kina för att följa landets censurregler.

Ingen kan förutspå hur länge detta kommer att pågå, men denna sociala media plattform fortsätter at växa. Om detta fortsätter kommer TikTok att bli världens största online plattform i internets historia.