Storbritannien förbjuder reklam för plastikkirurgi till alla under 18 år

295

Under de senaste par årtionden har plastikkirurgi och injektioner blivit en växande trend över hela världen. Allt från Sydamerika till Centraleuropa till Österasien. Många länder idag ha tillgängliga procedurer och även om de flesta länderna har förbjudit procedurerna för alla under 18 år. Men annonsering eller främjandet är i stort sätt oreglerat i flera länder och det kan leda till problem.

Det som tydligt syns på både världsstora kändisar och på människor på gatan talas sällan om på nyheter eller i samhället. Annonser för kosmetisk kirurgi som utformats för att förändra en persons fysiska utseende kan påverka den unga generationen att fatta felaktiga beslut. Det är därför Storbritanniens statliga tillsynsorgan beslutade att förbjuda dessa annonser för alla under 18 år.

Den brittiska reklamvakthunden bekräftar att reglerna kommer att träda i kraft från och med nästa år. Att tidigare utföra kosmetisk kirurgi under 18 år var olagligt. Men det fanns inga restriktioner för reklam för dem. Efter denna regel kommer inga företag att tillåtas presentera annonser för kosmetiska kirurgiska ingrepp som bröstförstoringar, näskirurgi, läppinjektioner etc. Denna regel kommer att gälla för alla mediekanaler inklusive TV-program och sociala medier som riktar sig direkt till tonåringar under 18 år.

Chefen för Committee for Advertising Practice (CAP) Shahriar Coupal sa: ”På grund av de inneboende riskerna med kosmetiska interventionsprocedurer och den potentiella överklagandet av dessa tjänster till unga människor som kämpar med kroppsförtroende, är det viktigt att vi sätter ribban högt när det kommer till marknadsföring.”

Beslutet att förbjuda kommer också att omfatta alla hudfyllmedel och hudföryngringsbehandlingar. Dessa behandlingar inkluderar alla injicerbara behandlingar, kemisk peeling och laser- eller ljusbehandlingar och försäljning av tandblekningsprodukter.

Hur Detta kommer att påverka Tv-reklam och sociala media sidor är svårt att säga. Många av dagens ungdomar kan enkelt ljuga om sin ålder på många onlineplattformar och det finns inget sätt för tv-kanaler att veta sin tittares sanna ålder. Vi väntar med spänning för att se hur media utvecklas i samband med denna regel.