Kongresskommittén i USA kallade fram stora kryptovalutaföretag

216

Åtta stora chefer för kryptovalutaföretag har kallats för att vittna om sin verksamhet. Den amerikanska kongresskommittén uppmanade dem till mer granskning av kryptovalutor.

Om du inte har noll kunskap inom ekonomi eller bor under en sten så har säkert hört om minst en kontroversiell händelse inom kryptovaluta. Vissa förutspår att de oreglerade valutorna är nästa steget för världsekonomin, andra tror att det är trams som aldrig kommer att kunna nå samma nivå av värde och tillit som dagens valutor.

Det som kan leda till stora pengarvinster för de kunniga har också lett till många händelser där användare har blivit lurade av plattformen på investeringar och sedan stängts ned. Det var därför inte så förvånande när flera ägare av kryptovalutor blev ifrågasatta.

Det är första gången som företag som representerar kryptovalutor har ifrågasatts på detta sätt. Chefer för några stora kryptovalutaföretag, inklusive Alesia Haas från Coinbases, Jeremy Allaire från Circles och Brian Brooks från Bitfurys blev uppkallade som vittnen. Bland dem spelade Mr. Brooks från Bitfury en stor finansiell roll under Trumps administration. De hade båda spelat en roll i beslutsfattandet kring kryptovalutor.

Det verkar som att amerikanska politiker nu är mer medvetna om denna kontroversiella sektor av affärsområdet. Tidigare har Donald Trump beskrivit kryptovalutor som ”en bluff”. På samma sätt har det demokratiska partiets Elizabeth Warren efterlyst hårdare reglering av sektorn.

Kryptovalutor är inte som traditionella valutor. Dessa valutor lagras snarare online i en ”digital plånbok”. Kryptovalutor kan fungera som investeringsinstrument eller värdepapper. Det främsta kännetecknet för kryptovalutor är en hög grad av volatilitet. Nyligen har många länder som Indien ställt in sig på att förbjuda kryptovalutor. El Salvadors regering planerar att etablera Bitcoin city vid basen av en vulkan. New Yorks nästa borgmästare förväntas dock få betalt i Bitcoin. Hur denna valuta kommer att påverka samhällen runt hela världen är fortfarande ett mysterium, men det är inte långt kvar nu tills alla nationer kommer att behöva reagera.