Reklamerna För Floki Inu Kryptovalutan Utreds I England.

261

Det har hänt igen. För de som inte är pålästa har det blivit en förväntad vana och för investerarna har det blivit en katastrof. Vissa som är insatta i kryptovalutor har ett öga som kan identifiera bluffar eller trender som kommer att dö ut snart, men det fanns så många som var säkra på att det här skulle funka.

Krypto-annons Floki Inu placerad på kollektivtrafiken i London är nu under utredning. Advertising Standards Authority (ASA) kommer att undersöka om annonserna bryter mot reglerna eller inte.

Annonsen för Floki Inu är uppkallad efter Tesla-chefen Elon Musks hund. Det har dykt upp på tunnelbanetåg och bussar. Storbritanniens reklammyndighet ASA sa att de ”granskar ett brett utbud av annonser inom denna sektor”. De sa också, ”Dessa annonser inkluderar också en tydlig ansvarsfriskrivning som tyder på instabiliteten för kryptovalutor.”

Det verkar som om annonsen försöker hålla jämna steg med tillväxten av kryptovalutan Dogecoin. Dogecoin började som ett satiriskt skämt som har ett teoretiskt totalvärde mätt i miljarder dollar. Även om det finns begränsade detaljer på sin webbplats, arbetade Floki Inu bakom projektet.

Floki Inu sa, ”Vårt beslut att inte visa teammedlemmar på vår webbplats är avsiktligt: ​​att göra det klart att Floki är folkets kryptovaluta och en rörelse fokuserad på dem.”

De sa också, ”Floki-teamet är inte helt anonymt som det påstås, men några av våra teammedlemmar valde att vara anonyma tillfälligt eftersom de inte vill ha distraktioner och av säkerhetsskäl.”

Tidigare förbjöd ASA en annons för kryptovalutabörsen Luno. ASA-myndigheten sa: ”Vi kommer att bedöma om dessa annonser bryter mot våra regler och använda våra resultat för att informera om vår förordning på detta område, inklusive eventuella uppföljningsåtgärder.”

Det sa också, ”måste undvika jargong som inte lätt kan förstås av befolkningens majoritet eller dra fördel av användares bristande erfarenhet, och måste på lämpligt sätt flagga risk [på sin egen plattform], notera att värdet på investeringar är varierande och går ner såväl som upp”.