Uber Har Blivit Stämd Efter De Debiterar Mer Från Handikappade Passagerare

230

Appen Uber är väldigt populär i USA. Det började som en billigare taxitjänst och har sedan växt till en tjänst som levererar snabbmat eller matvaror. Alla i landet känner till Uber och alla har använt appen minst en gång.

Uber har nu stämts av det amerikanska US Justice Department för överdebitering av funktionshindrade. Justitiedepartementet hävdade att Uber tar ut ”väntetidsavgifter” från funktionshindrade passagerare.

Det amerikanska justitiedepartementet (DoJ) sa att funktionshindrade passagerare behöver mer än två minuter för att komma in i en bil och denna extra avgift skapar diskriminering mot funktionshindrade passagerare. Det säger också att Uber måste respektera Americans with Disabilities Act (ADA) och följa deras anklagelser med denna lag. Uber förnekar dock helt och hållet detta påstående och sa att väntetidsavgifter inte var avsedda att gälla för funktionshindrade passagerare.

Den assisterande justitieministern för DoJ:s civilrättsavdelning, Kristen Clarke, sa att stämningsansökan kommer att skicka ett ”kraftigt budskap om att Uber (eller andra taxiliknande tjänster) inte kan straffa passagerare med funktionshinder bara för att de behöver mer tid för att komma in i en bil”.

Kristen nämnde också att Uber och andra företag borde tillhandahålla transporttjänster. Hon tillade, ” [Uber] måste säkerställa lika tillgång för alla människor, inklusive de med funktionshinder.” Uber sa dock att de inte håller med om att dess policy strider mot ADA.

En talesman för Uber sa att denna rättegång är ”överraskande och nedslående”. Uber nämnde också att väntetidsavgifter ”aldrig var avsedda för förare som är redo på sin utsedda upphämtningsplats men behöver mer tid för att komma in i bilen”. Sedan tillade han, ”Efter en nyligen genomförd förändring förra veckan kommer nu alla passagerare som intygar att de är har funktionshinder att få avgifter automatiskt befriade.”

Det finns inga fler officiella kommentarer eller uppdateringar om hur denna stämningsprocess kommer att fortsätta. Vi kommer att hålla ett noggrant öga på denna nyhetsberättelse.