Hur Många Jobbansökningar är Idealt För En Arbetssökande?

263

Att ansöka jobb är inte alltid det lättaste. Naturligtvis gäller din framgång inom jobbansökning på hur välskriven ditt cv är, dina arbetserfarenheter/utbildningar, men det finns många fler kvalitéer som kan hjälpa dig mer än du tror.

Om du befinner dig i processen av jobbsökning kan du undra hur många ansökningar du ska behandla per dag för ett jobb. Även om det inte finns någon klar regel så är tumregeln att du inte ska ansöka om mer än 10 jobb för en enda dag. 5 till 10 ansökningar är bra när du söker jobb.

Kvaliteten på jobbansökningarna är dock viktigare än antalet ansökningar. Du kanske gillar att ansöka mindre om du är upptagen med att skapa ditt nätverk genom att skicka meddelanden direkt till chefer. Du måste komma ihåg att du kan vara upptagen med andra typer av jobb, som att delta i intervjuer på plats och ta telefonintervjuer. Så ibland kan du ansöka om färre jobb eftersom du måste vara förberedd för anställningsintervjuer eller skriftliga tester.

Numera efterfrågar de flesta företag ansökningar om jobb online. Du kan enkelt skicka in ansökningar genom en online eller jobbansökningsplattform. Men följ aldrig bara ”copy and paste” metoden för varje position. Du måste komma ihåg att varje tjänst har ett bestämt krav och du måste inse anställningschefens specifika krav och skicka in ansökan i enlighet därmed.

Om du för närvarande arbetar på ett heltidsjobb kan det vara ganska svårt att hantera tid för att söka flera tjänster. Sedan måste du skapa en tid då du kan arbeta med en jobbansökan. Du kan också fokusera på aktiviteter med stor påverkan som nätverk.

Det finns många plattformar idag som kan hjälpa att förstora ditt nätverk, vilket i sig själv kommer att öka chanserna att bli anställd, då anställarna kan få en bättre uppfattning om dina arbetsstyrkor, svagheter och din personlighet.