Amazon Stängde Ner 600 Kinesiska Märken För Recensionsfusk

71

Ungefär 600 kinesiska märken över 3 000 olika säljarkonton har nyligen blivit nedstängda av Amazon på grund av recensionsfusk. Amazon förklarade att anledningen bakom denna förbjudvåg var för att dessa kinesiska företag bröt kraftigt mot Amazons policy. De hävdade att dessa företag medvetet bröt mot webbsidans villkor och fejkade recensioner upprepande gånger.

Amazons tillslag började när det konstaterades att många företag erbjöd presentkort i utbyte mot recensioner. Amazon reagerade strikt och förbjöd direkt alla former av utbyte eller belöning för recensioner.

Är du inte bekant med Amazon eller förstår inte varför de kinesiska säljarna gjorde detta för recensioner? När en potentiell kund söker upp en produkt på amazons sida så visas alltid säljarna med bäst recensioner högst upp bland sökalternativen. Naturligtvis leder bättre recensioner också till ett mer pålitligt image för potentiella kunder.

Amazon kommenterade offentligt om de nyligen förbjudna. De sa, ”Amazon arbetar hårt för att bygga en bra upplevelse i vår butik så att kunderna kan handla med förtroende och säljare har möjlighet att växa sin verksamhet med än rättvis och hälsosam konkurrens.”

De sa också: ”Kunderna förlitar sig på produktrecensionernas information och ärlighet för att fatta genomtänkta och kloka köpbeslut och vi har tydliga policyer för både recensenter och säljare som förbjuder missbruk av våra communityfunktioner. Vi avbryter, förbjuder och vidtar rättsliga åtgärder mot dem som bryter mot denna policy, var de än är i världen. ”

Sedan avslutade de med, ”Vi kommer att fortsätta att förbättra upptäckt av övergrepp och vidta åtgärder för att motverka dåliga aktörer, inklusive de som medvetet deltar i flera och upprepade policyöverträdelser, inklusive granskning av övergrepp. Vi är övertygade om att de steg vi tar är till det bästa för våra kunder såväl som för de ärliga företag som utgör den stora majoriteten av vårt globala säljgemenskap. ”

Hur detta kommer att påverka framtidens policys eller säkerhetsåtgärder för att hindra liknande fall att återuppstå har inte offentliggjort. Men det är säkert att säga att dessa typer av missbruk kommer att återuppstå. Hur kommer Amazon att kontra?