Borde Tonåringar Aktiehandla På Egen Hand?

379

Många investeringsföretag lanserar mäklarkonton som lockar den yngre generationen. Experternas tycker att tonåringar borde koncentrera sig mer på sin utbildning, inte på tillgången till börserna.

Många kända mäklarföretag blir allt mer intresserad av att locka in tonåringar till marknaderna. De lanserar verktyg för att hjälpa tonåringar att köpa och sälja enskilda aktier. Dessa plattformar låter 13–17-åringar öppna både sparkonton och mäklarkonton, vilket uppmuntrar tonåringar att fatta sina egna investeringsbeslut. Mäklarföretagen hävdar dock att ungdomarnas aktivitet övervakas av föräldrar eller vårdnadshavare online.

Enligt dem så är syftet med kontona att lära barn om att spara och investera, vilket är en rimlig punkt, men naturligtvis finns det mer anledningar än bara det. Den här implementering är utan tvekan också en ny marknadsstrategi för att locka in nästa stora våg av användare.

Börsen och aktiehandling är en tuff bransch som är väldigt tävlingsinriktad. Den största frågan är alltid hur de kan introducera flera människor in i dagens marknad, och alla de stora företagen tävlar om att vara den första. Därför skapar mäklarföretagen ofta nya plattformar för att locka nya kunder. Det förväntas att de kommer att förvärva tillräckligt med investerbara tillgångar för att bli lönsamma i framtiden.

Det är sant att människor aldrig är för unga för att börja investera. Vi måste alla inse att vikten av att lärdomen för pengahantering har inget pris. Däremot så finns det bättre sätt. Vi måste lära oss att dagens ungdomar behöver bra utbildningar, inklusive hantering av ekonomi. Därför, istället för att lära ut dem via en hemsida som antingen utger en gratis insats eller döljer många risker, så behöver vi lära ut dagens tonåringar på ett sätt som är formellt, uppriktigt och anpassat efter varje ungdoms inlärningsförmåga. För mycket lärs redan ut via internet istället för i klassrummet, och så bör det inte vara, eftersom det är oftast så missinformation uppstår.