Effektiva Sätt För Att Undvika Distraktioner

386

Det är extremt viktigt att undvika distraktioner under arbetstid. Varje avbrott bryter din koncentration minskar din produktivitet på arbetsplatsen. Ett vanlig distraktion är vår smartphone. Oavsett om det ringer eller inte kan det vara en stor distraktion i dagens moderna kultur. En studie i USA visade att amerikaner i genomsnitt kollar sin telefon 52 gånger om dagen. Det finns några andra distraktioner som din TV, kylskåp, hussysslor. Här kan du läsa mer om hur du undviker distraktioner.

Till att börja med måste du identifiera vad som distraherar dig. Om du känner att du inte är nöjd med din arbetsprestanda; ta en minut och sätt dig ner. Fundera på vad det verkligen är som stör dig Tänk på under vilka tidsfällen du tycker det går bra för dig, och under vilka tidsfällen det går som värst.

Om telefonen ringer hela tiden så kan det vara en rimlig orsak till distraktion. De onödiga samtalen kan pausa ditt arbete flera gånger om. Det är bättre att endast ringa dina nödvändiga samtal innan du börjar arbeta. Om det är möjligt kan du ändra telefonens nivå till ljudlös. Du kan kika på din telefon när du har slutfört uppgiften, och om samtalet är viktigt kan du ringa upp dem.

Det händer ofta för många att e-postmeddelanden eller nya inlägg på sociala medier orsaka störningar. I det här fallet bör du avaktivera aviseringarna så att dom inte kan bryta din koncentration. Bestäm dig för en viss tid när du kan läsa dom. Tumregeln är att kontrollera dem ett par gånger om dagen.

För de som jobbar hemifrån så är det svårare att behålla fokusen eftersom det finns mer distraktioner, ett par exempel är tv:n, kylskåpet eller att åka ut för att shoppa mitt i dagen. Knepen vi har gett i denna artikel gäller för dig också som jobbar från ditt hems bekvämlighet. Det är garanterat ännu viktigare för dig som hemmajobbare att skapa rutiner och scheman för att behålla fokuset och ge ditt 100%.

Så håll ditt fokus uppe och lycka till med att maximera din produktivitet!