Tre tips för att starta eget

523

I vår tid, särskilt under en pandemi och troligen även därefter, är risken att misslyckas stor. Denna tråkiga verklighet är nedslående och skrämmande och hindrar oftast blivande entreprenörer från att ta det där extra steget.

Nedan följer några tips som kan hjälpa dig att få ditt företag att växa.

Skapa – delegera – utöka

Oavsett om du försöker starta ett nytt företag eller utveckla ditt nuvarande bör du alltid hålla dig till denna mantra:

Ditt företag är ditt barn. Det är ditt projekt, din passion och dina drömmar i kombination.

Ditt yttersta mål när du bygger eget företag som kommer att växa bör inte vara att svara på e-post, sköta de dagliga uppgifterna, leveranser och annat. Men varför? Detta anses vara ohållbart.

Vad du i stället bör göra är att skapa, delegera och utöka. Utan en drivkraft och målmedveten inställning kommer du inte att kunna delegera och utöka effektivt.

Anställ snabbare

De första månaderna är en vinstdriven dröm för ditt företag.

Du har bara ett fåtal kunder och du kommer att ha ont om tid och tålamod, men dina omkostnader är nästan obefintliga.

Utöver de grundläggande utgifterna för kontorshyra och elräkningar, programvara och tid är dina vinstmarginaler skyhöga. Och detta är ett tydligt tecken på att du kommer att vilja anställa mycket snabbare. Tidiga vinster är jätte spännande men distraherar dig från den skatt som fins att hämta ut framöver.

Lägg grunden, förfina den och ge en spark till den sedan.

Proaktiv marknadsföring

Din främsta källa till bra försäljning handlar helt och hållet om marknadsföring. För många år sedan förlitade sig företagen på att ordet sprids från mun till mun eller på annonser i tidningar, eftersom de är mer kostnadseffektiva än annonser i tv. Men med internet har det nu blivit lättare att utveckla ditt företag och göra dig känd med bara några få klickar och ett par dollar. Du bör inte bara fokusera på marknadsföring av ditt företag utan också se till att utöka ditt sociala nätverk. På så sätt kommer du inte bara synas på nätet utan även få folk att prata om dig, vilket är ett mycket seffektivt sätt i nuläget.