Olika typer av svårtillfredsställda kunder som du kan stöta på

499

Som företagare vet jag att du gör ditt yttersta för att erbjuda den bästa kundtjänsten som finns. Men som företagare är du förmodligen också medveten om att du trots dina ansträngningar kommer att stöta på kunder som är svåra att tillfredsställa. Det är sådana som kommer att klaga på saker som du, och oftast alla andra, anser vara oväsentliga eller irrelevanta. Nedan har jag tagit fram en lista över kunder som du med största sannolikhet kommer att stöta på och tips på hur du hanterar dem.

 

Den högljudda kunden

Detta är den typ av kund som inte är rädd för att vara högljudd med sina frågor. Den här kunden är inte alls blyg, nej, inte alls. De kommer inte att vara rädda för att låta alla inom och utanför företaget veta att de inte är nöjda och kommer att försöka få det att verka som om du är den skyldige. För att göra saken värre är den här kunden oftast svår att lugna ner. Det kan verka frustrerande, men det är viktigt att förbli lugn och samlad i sådana situationer.

Den rika privilegierade kunden

Jag vet att du vet vilken typ av kund jag menar. Detta är den som har pengar att slösa och förväntar sig inget mindre än 5-stjärnig kundservice. Om du inte lever upp till deras krav kommer de utan tvekan att klaga, men de kommer också att vägra lyssna på dig. De har ju trots allt spenderat så mycket pengar på ditt företag, har de inte rätt då? Nej, det har de inte, men det är ändå viktigt att du lyssnar på deras klagomål och erbjuder lösningar för deras problem.

Den billiga kunden

Jag menar inte detta som en förolämpning, men detta är kunden som alltid letar efter sätt att få en produkt gratis eller till ett rabatterat pris. Missförstå mig inte, det är inget fel med rabatter. Det som är fel är att göra falska klagomål bara för att få produkten eller tjänsten gratis eller till ett rabatterat pris. När du möter en sådan kund ska du alltid försöka vara objektiv och visa att du tvivlar på dem. Om kunden fortsätter att klaga, ha uppgifter redo som stöd för den lösningen du har kommit fram till.

Den envisa kunden

Att möta en envis kund är som att spela bossnivån i ett videospel. Den här kunden är förmodligen den svåraste att hantera eftersom den alltid kommer att hitta något fel i den tjänst du erbjuder, oavsett hur bra den är. Han liknar den högljudda kunden och är inte rädd att föra sitt klagomål vidare till högre instanser. Naturligtvis kommer de att lugna ner sig när deras problem är löst, men de kommer förmodligen att göra det till nästa gång. Dessa kunder kan vara svåra att hantera, men ibland är de nyckeln till förbättrring av din verksamhet. Så länge du verkligen lyssnar på deras problem och erbjuder lösningar kommer de att bli nöjda, och vi vill inget mer än en nöjd kund.