Håll kontakten med dina vänner med genom musik

395

 

Det finns inget som ger mig större glädje än att dela musik med mina vänner. Jag har vänner som lyssnar på samma typ av musik som jag, och jag har också några vänner som lyssnar på något helt annat, men ingenting gör mig lyckligare än när de lyssnar på en låt som jag rekommenderat eller vice versa. Nu med COVID har vi blivit tvungna att isolera oss själva och musiken har blivit ett sätt för mig att hålla kontakten med mina vänner.

 

Om man tänker efter har musikströmningstjänsterna stor potential att förvandlas till en virtuell skivaffär. Finns det bättre tillfälle för dem än den situation som hela världen befinner sig i just nu? Även om de inte riktigt är där ännu, erbjuder de vissa funktioner som gör att du kan vara ansluten till dina vänner och den musik de lyssnar på.

Videostreamingtjänster som Disney+, Hulu och Netflix lade till sociala funktioner som gör det möjligt att ha en ”tittarfest” med dina vänner oavsett var i världen de befinner sig. Det hjälpte oss definitivt att känna oss mindre ensamma vissa dagar. Om musikströmningstjänster följde samma exempel, skulle det bli lika effektivt?

Om du vill vara social på Spotify kan du följa dina vänner och dra nytta av funktionen Gruppmöte. Med funktionen Gruppmöte kan alla som bjuds in till ett möte lyssna på låten samtidigt, men den är fortfarande i betaversion. För att komma igång börja med att spela en låt. På ”spelas nu” skärmen ser du högtalarikonen i nedre vänstra hörnet av skärmen. Tryck på ikonen så visas ett nytt fönster. Längst ner på skärmen ser du en stor grön knapp där det står Start Session. Klicka på den knappen och bjud in upp till fem vänner att lyssna tillsammans med. Alternativt kan du dela en låt/spellista/podcast med dina vänner genom att kopiera länken och klistra in den var som helst, till exempel Snapchat, Messenger, Instagram eller till och med Instagram Stories.

Även om Apple Music inte erbjuder en gruppmötesfunktion som Spotify kan du fortfarande följa dina vänner där. Genom att följa en person på Apple Music kan du se vilken musik de lyssnar på, vilka spellistor de har gjort och vilka personer de följer. Men precis som på Spotify kan du också kopiera länken till en låt och dela den med dina vänner.

Trots många olikheter vi människor har är det musiken som kan föra oss alla samman.