Använd de 5 nedanstående strategier för at göra 2021 till ditt år

352

2020 är äntligen över! Nu är det dags att göra 2021 till ditt år. Okej, vi är fortfarande mitt i pandemin. Det betyder dock inte att du behöver ge upp dina mål för det hår året. Har du mål men är osåker på var du ska börja? Följ i så fall de fem strategier som jag har tagit fram, för att hjälpa dig att komma igång.

Gör en karriärplan för 2021

År 2020 var ett tufft år för alla yrkesverksamma. Tänk på alla motgångar och svårigheter som du var tvungen att ta dig igenom förra året. Tänk sedan på hur du vill gå vidare i år. Vad har du för mål med din karriär? Vad vill du prioritera i år? Vad kan du göra för att uppnå dessa mål under årets gång? Skriv ner minst tre punkter som du vill uppnå med din karriär i år. Använd dessa frågor som en vägledning och inspiration för att motivera dig själv.

Sätt upp konkreta mål

Dina mål bör reflektera det du försöker uppnå. Gör dem realistiska, men också lite utmanande så att du kan pusha dig själv. Vilka resultat vill du ha i slutet av året? Hur kommer dessa insatser påverka dig i framtiden?

Visualisera

Det är lätt att starta året med löften av att uppnå dina mål … och det är också väldigt lätt att glömma bort dem på en vecka. Därför är det viktigt att du regelbundet visualiserar dina mål för att aldrig glömma dem. Jag måste erkänna att jag är fruktansvärt dålig på att hålla koll på mina egna mål. Därför skriver jag ner mina mål på en klisterlapp och sätter upp dem på min sovrumsdörr, vilket hjälper mig att komma ihåg. Jag klistrar fast dem i ögonhöjd så att det är det första jag ser när jag öppnar dörren. Pröva knepet om du tror att detta kan fungera för dig.

Få stödet du behöver

Jag vet att det finns dagar då du inte orkar stiga upp och ta itu med saker och ting. Det är här ett stödteam kommer in i bilden. Har du sparade resurser kan du i så fall överväga att anlita en karriärcoach som mentor. Annars kan du gå med i en grupp där människor kommer att motivera och pusha dig dagligen. Helst ska det vara en grupp där alla har samma mål. När du får bra stöd kommer det att bli enklare att fokusera på dina mål och inte tappa bort motivationen.

Tro på att du förtjänar det

Det spelar ingen roll hur många mål du skriver ner eller om du täcker dina väggar med alla klisterlappar i världen, om du inte tror på dig själv och är för rädd, håller du dig själv tillbaka från att uppnå dina drömmar. Acceptera det faktum att du kan misslyckas och att misslyckanden är hur vi lär oss. Med andra ord: manifestera det. Manifestera och det kommer att hända.

Det finns ingen hemlighet till framgång. Att arbeta hårt, acceptera misslyckanden, lära sig av misstag och hålla dina mål i sikte är några saker du bör tänka på om du vill göra 2021 till ditt år.