Experts waren diepe ruimtefoto’s aan het bestuderen, maar op het moment dat ze een verbazingwekkend detail opmerkten, waren ze sprakeloos

838

Geen contact mogelijk

In de zomermaand juli van het jaar 2023 deed NASA, het bekende Amerikaanse ruimtevaartagentschap, een onverwachte en schokkende mededeling. Hun ruimtesonde, de Voyager 2, die op een ongelooflijke afstand van ongeveer 124 miljard mijl van onze planeet Aarde verwijderd was, was al zijn communicatieverbindingen met het Deep Space Network kwijtgeraakt. Dit betekent dat het op dit moment volledig onmogelijk is voor het toestel om instructies van NASA te ontvangen of welke data dan ook terug naar onze planeet te zenden.

Volgens de meest recente gegevens die door NASA zijn vrijgegeven, heeft Voyager 2 een reeks technische problemen ondervonden. Dit werd veroorzaakt door een set commando’s die op 21 juli naar het ruimtevaartuig werden gestuurd, waardoor de primaire antenne, die essentieel is voor communicatie met de aarde, per ongeluk 2 graden werd verdraaid, waardoor de normale communicatie werd verstoord.