Carrière Ideeën Voor Management Informatie Systemen (MIS) Studenten

227

Een diploma in Management Informatie Systemen (MIS) bereidt afgestudeerden voor op een verscheidenheid aan beroepen, waarbij technologie wordt gebruikt om bedrijfsactiviteiten te beheren en te evalueren. Hieronder hebben we voor jou enkele opties op een rij gezet als je zo’n diploma op zak hebt:

Bron: motivation

Bedrijfsanalist

Een bedrijfsanalist werkt meestal samen met bedrijfsleiders, om problemen, verbeteringen en andere dingen te identificeren hierop in te spelen. Dit laatste wordt gedaan door het ontwikkelen van oplossingen met behulp van technologie. MIS-afgestudeerden hebben vaardigheden met betrekking tot data analyse en -beheer, en daardoor is dit een zeer geschikte baan.

Bron: northeastern

Database beheerder

Als beheerder van een database hou je toezicht op de database, evenals het onderhouden ervan. Op deze databases staat meestal informatie van één of meerdere ondernemingen. Vanwege de opgedane kennis op het gebied van databaseontwerp, gegevensanalyse en gegevensbeheer zijn MIS-afgestudeerden goed voorbereid op dit beroep.

IT projectmanager

Een IT-projectmanager is verantwoordelijk voor de planning, uitvoering en oplevering van technologische projecten. Ook deze baan is erg toepasselijk voor mensen met een MIS-diploma, vanwege hun expertise in projectbeheer, informatietechnologie en bedrijfsvoering.

Bron: northeastern

Systeemanalist

Een systeemanalist analyseert de huidige systemen, maar houdt zich ook bezig met het identificeren van verbeterpunten en implementeert nieuwe systemen om een onderneming efficiënter te maken. Hiervoor is kennis van technologie, gegevensanalyse en bedrijfsvoering nodig en dit is precies waar MIS-afgestudeerden kennis over hebben opgedaan.