Deze mysterieuze details in huizen dienden eeuwen geleden een doel

126

Van mysterieus tot vreemd, oude huizen hebben ongewone details die je nooit in nieuwe gebouwen zult vinden. Deze bijzonderheden dienden vroeger een doel, maar met de opkomst van koelkasten en elektriciteit zijn ze in de vergetelheid geraakt. Als je geluk hebt, kun je sommige van deze eigenaardigheden nog vinden in oude huizen.

Sommige zijn verborgen, zoals een kleine gleuf in een medicijnkastje. Andere, zoals een eenvoudig toilet in de kelder, zijn opvallend en vreemd. Lees verder om meer te weten te komen over deze oude elementen en over de mogelijkheden om ze opnieuw te gebruiken.

Een telefoonnis aan de muur

Weet je nog dat elk huis een vaste lijn had? Omdat de telefoons met draaischijf groot en breed waren, bouwden sommige architecten telefoonnissen in de muur. Bedenk daarbij dat deze telefoons snoeren hadden, dus mensen moesten staan om te praten. Vandaar dat telefoonnissen vaak in gangen, keukens en slaapkamers te vinden waren.

Veel huizen hebben nog steeds een telefoonnis in de muur. Als je een vaste telefoon hebt, kun je die daar plaatsen zoals de ontwikkelaar het in gedachten had. Anderen gebruiken hun telefoonnissen om post te bewaren of om er decoratieve planten op te zetten.