Hoe Maak Je een Plan B Voor je Carrière?

137

Het is in de meeste gevallen belangrijk om een plan B te hebben, dus ook als het gaat om je carrière. Want als jouw plan A niet goed werkt, kun je altijd nog terugvallen op je plan B. Soms werkt ons oorspronkelijke plan gewoon niet en zullen we er klaar voor moeten zijn om iets anders te proberen en verder te gaan met een alternatief plan.

Bron: theglobeandmail

Gun jezelf de tijd om nieuwe dingen te leren

Het is altijd een goed idee om jezelf bij te scholen, ook als je het naar je zin hebt in je huidige baan. Er is altijd wel iets te bedenken waar je meer ervaring of kennis over zou willen vergaren. Als het betrekking heeft op je huidige functie, zal dit betekenen dat je alleen nog maar beter kunt worden. Het kan daarnaast ook erg nuttig zijn als er zich interne carrièrekansen aandienen. En als je wordt ontslagen, ben je op zijn minst zo goed mogelijk voorbereid op de arbeidsmarkt.

Bron: entrepreneur

Werk je sociale media en CV regelmatig bij

Als je een baan hebt die je leuk vindt, lijkt het bijwerken van je CV of sociale media profielen op LinkedIn misschien verspilde moeite, maar een crisis zal zich zomaar voordoen. Het is cruciaal om jezelf hierop voor te bereiden en dit doe je mede door je prestaties en talenten regelmatig bij te werken. Het is een manier om het jezelf makkelijker te maken als het een keer tegenzit. Bewaar ook positieve feedback die je ontvangt van je werkgever of collega’s.

Bron: bigcreative

Blijf leren

Het onderhouden van de groei van je primaire vaardigheden is het beste wat je kunt doen om te investeren in je loopbaan. Hoewel werkervaring jouw kwalificaties aanzienlijk verhoogt, is het meestal niet genoeg om de concurrentie te verslaan als je solliciteert op een bepaalde job. Recruiters vragen altijd naar recente beroepsopleidingen die je hebt gevolgd of cursussen die je hebt gevolgd. Het is wederom iets waar je alleen maar baat van zal hebben in de toekomst.