Nadelen bij het Kopen van een Oud Huis

305

Verhoudingsgewijs hebben oudere huizen hun charme en aantrekkingskracht. Een oude woning draagt veel verhalen en herinneringen met zich mee. Maar er hangen ook een aantal nadelen vast aan het kopen van onroerend goed, dat al vele manen heeft gezien.

Bron: timesunion

Verouderde bouwvoorschriften en meer onderhoud

Als een huis vóór 1950 is gebouwd, is de kans groot dat het niet aan de moderne bouwvoorschriften zal voldoen. Dit creëert een probleem wanneer huisinspecteurs een rapport moeten opstellen over de staat van het huis. Omdat meerdere constructies niet voldoen aan de moderne bouwvoorschriften, zijn veel aspecten van het huis wettelijk niet meer toegestaan. Bovendien vereisen oude huizen ontzettend veel zorg en onderhoud. Na een bepaald punt is investeren in een woning voor renovatie niet eens meer rendabel, vanwege de fragiele staat van het pand

Bron: canadianhometrends

Afnemende winst

Huizen die te oud zijn en structureel zwakker worden, worden na verloop van tijd minder winstgevend. Hierdoor kan dit betekenen dat het investeren in een oud huis, geen winst oplevert voor de toekomst. Huizenkopers zullen in dit geval minder betalen voor een oude woning. Afhankelijk van de staat en de locatie, is men over het algemeen bereidt om meer te betalen voor een relatief nieuw huis. Hierdoor is het kopen van een oude woning niet altijd een slimme investering.

Bron: countryliving

Technologisch achterstand

De kans is groot dat een oud huis minder gefaciliteerd is, bijvoorbeeld met stopcontacten. In deze moderne tijd is het een noodzaak dat elke kamer voldoende contactdozen heeft, om in onze behoefte aan elektriciteit te voorzien. Meestal is dit niet het geval bij oudere huizen. Er zijn minder stopcontacten en vaak zijn de mogelijkheden om dit te veranderen erg ingrijpend. Hierdoor zijn oude huizen ook technologisch verouderd.