Je primaire doel bij het starten van een nieuw bedrijf is het opbouwen van je merk en te beginnen om dit uit te breiden. Helaas kost dit proces tijd en om je onderneming te laten groeien, heb je ook veel inzet, uithoudingsvermogen en een goede werkmentaliteit nodig. Er is geen specifieke procedure of methode om andere bedrijven op de markt te overtreffen of om snel succes te behalen.

Bron: startup

Zoek mogelijkheden voor klanten om jouw producten of diensten als “geschenk” te kopen

Natuurlijk is het geven van cadeaubonnen de eenvoudigste methode om dit te doen en een manier die niet veel moeite kost. Zelfs als je iets doet dat de meeste mensen niet als een geschenk zouden beschouwen – bijvoorbeeld een advocaat die een “financiële hulp pakket” aanbiedt – zal het je verbazen dat er mensen zijn die ervoor zullen kiezen om dit geschenk te kopen. Als je een fysieke winkel hebt, kan het goed zijn dat jouw kassasysteem al een functie heeft om cadeaubonnen te kunnen kopen.

Bron: entrepreneur

Begin met de voorbereidingen voor de feestdagen

Het is tijd om weer aan de slag te gaan met de voorbereidingen, voordat het kerstseizoen van start gaat. Ga erop uit en contacteer contacten, om zo extra bestellingen binnen te halen. Dit geldt zowel voor ondernemingen die aan andere handelaren verkopen als aan particulieren. Als je aan consumenten verkoopt, start dan met het aanbieden van merchandising en ga aan de slag met jouw marketing. Spendeer extra tijd als je een product of dienst verkoopt waar tijdens de feestdagen veel vraag naar is.

Bron: cumberlandbusiness

Houd je leveranciers in de gaten

Omdat ook jouw leveranciers en verkopers het behoorlijk druk zullen hebben in de herfst, is het goed om te onthouden dat jij niet de enige klant bent. Om ervoor te zorgen dat je voldoende voorraad en grondstoffen hebt, is het slim om regelmatig contact te hebben met je leveranciers. Misschien kun je al extra inkopen of bepaalde dingen reserveren. Om hen in staat te stellen aan jouw verzoeken te voldoen, is het essentieel dat je hun rekeningen op tijd betaalt.