Hoe Gelukkig Te Zijn Op Het Werk

214

Als je werkt kun je last krijgen van een burn-out, bijvoorbeeld als de werkdruk te hoog is of wanneer je geen plezier meer hebt in je werk. Een burn-out kan zo ernstig kan zijn dat je je focus volledig verliest. Het kan ook dat een burn-out een langzame afname van energie en motivatie betekent, waardoor het moeilijker is om taken te voltooien en je werk te doen.

Bron: kcyatlaw

Ken het belang van je werk

Ongeacht je functietitel of de sector waarin je werkzaam bent, is het goed om jezelf te realiseren dat de taken die je uitvoert vaak een belangrijke impact hebben. Het succes van jouw bedrijf kan van jou afhangen en de resultaten van je werk kunnen op de een of andere manier baat hebben voor het grote publiek.

Geef jezelf een leuke beloning

Als de taken op takenlijsten niet bepaald je ding zijn, probeer jezelf dan te belonen met iets kleins. Bijvoorbeeld: “Als ik mijn verslag af heb, mag ik daarna een cupcake halen bij de bakker aan de overkant.”

Bron: betterteam

Stop ermee om jezelf te vergelijken met anderen

Een vergelijking kan een nuttig hulpmiddel zijn om groei- en leermogelijkheden vast te stellen. Maar jezelf vergelijken leidt echter vaak totdat je jezelf niet goed genoeg vindt of aan jezelf gaat twijfelen.

Bron: bentley

Verbeter je relaties

Je gezondheid en geluk worden voor een groot deel beïnvloed door de relaties die je hebt met anderen. Om gelukkig te zijn in het werk dat je doet, is het hebben van betrouwbare, zinvolle relaties essentieel. Probeer je netwerk te vergroten en bestaande relaties te verbeteren.