Advies Voor het Vinden van een Baan in een Slechte Economie

393

De moeilijkste periode om een nieuwe baan te vinden, is waarschijnlijk in een periode van een recessie zijn. Als je op zoek bent naar werk, zul je ongetwijfeld willen weten hoe je een baan kunt krijgen in een moeilijke economie. Of je nu net bent afgestudeerd, ontslagen bent of op zoek bent naar een nieuwe functie en een hoger salaris.

Bron: roberthalf

Gebruik je huidige contacten

Hoewel veel bedrijven geen mensen meer aannemen, zijn er nog steeds vacatures. Deze staan echter lang niet altijd vermeldt op vacaturesites. Daarom is netwerken altijd de cruciale eerste stap, als je grondig op zoek bent naar een baan.

Bron: jobstreet

Kies je doelen op een slimme manier

Zelfs in de beste omstandigheden kan het zoeken naar een baan erg overweldigend zijn, denk alleen maar aan het maken van je CV, je sollicitatiebrief, follow-up e-mails en de sollicitaties zelf. Daarom is het stellen van prioriteiten in je zoektocht een must, als je een baan zoekt tijdens een recessie.

Vind werk tijdens een recessie door te solliciteren op een tijdelijke functies.

Kies voor een bijbaantje of een parttime baan. Want een tijdelijke baan aannemen, kan een geweldige manier zijn om je CV op te bouwen en genoeg geld te verdienen om de recessie door te komen. Er zijn echt ontzettend veel mogelijkheden, inclusief marketing en schrijven op freelance basis.

Bron: gethow

Promoot jezelf

Denk aan je capaciteiten en prestaties als je naar werk zoekt in een moeilijke economie. Succes in een banenjacht houdt meer in dan alleen een bedrijf leren kennen. Je moet ook leren hoe je jezelf kunt aanprijzen op de juiste manier. Een goede voorbereiding mag dan ook niet ontbreken.