Hoe Je het Beste Carrière Pad Kiest

200

De posities die je hebt tijdens je carrière, zullen vorderen naarmate je je verder ontwikkelt en ze vormen je carrière pad. Je loopbaan kan bijvoorbeeld zijn begonnen met je allereerste baan of met het behalen van een diploma. Naarmate je nieuwe kennis en vaardigheden opdoet, kun je ook in complexere functies terechtkomen.

Bron: smartcademy

Heb realistische verwachtingen

Het is even zoeken naar de juiste loopbaan en voordat je een baan zal vinden die je voor een langere periode wil doen, zul je waarschijnlijk meerdere functies moeten doorlopen. Tijdens dit hele proces zal het gunstig zijn om redelijke en eerlijke verwachtingen te hebben. Dit zal hevige teleurstellingen voorkomen, als je niet meteen je doelen bereikt.

Ken je eigen kwaliteiten

Maak je geen zorgen als je geen specifieke doelstellingen voor ogen hebt; niet iedereen weet wat hij doen voor de kost. Begin om na te denken over je kwaliteiten. Denk ook na over andere zaken, of je bijvoorbeeld liever alleen werkt of met andere mensen? Probeer om uit te blinken op een bepaald vlak. Bedenk ook of je liever op kantoor werkt, of dat je liever een actieve functie uitoefent. Als je weet wat je wil, probeer dan om de bijbehorende vaardigheden te verwerven en richt je op je carrière doel; beweeg dienovereenkomstig.

Bron: northeastern

Leer meer over je persoonlijkheidstype

Een persoonlijkheidstype is een verzameling sociale persoonlijkheidskenmerken. Er zijn verschillende manieren om jouw persoonlijkheidstype te achterhalen en veel daarvan doen dit door te kijken hoe je in bepaalde omstandigheden reageert. Verschillende persoonlijkheidstypes vereisen verschillende vaardigheden. Dit geldt overigens niet alleen voor beroepen, maar ook voor andere dingen zoals hobby’s.

Probeer om van te voren een gedetailleerd plan te maken

Het zal een stuk makkelijker zijn om een ruwe route te bepalen om je doel te bereiken, als je weet wat dit doel is. Bedenk voor welke instapfuncties je het meest gekwalificeerd bent en kies die baan die jou de meest relevante werkervaring zal opleveren.

Bron: lsu

Geldpraat

Sommige mensen willen alleen anderen van dienst zijn, als ze daarvoor in de plaats een goed salaris ontvangen. Andere mensen zijn bereid om hard te werken, omdat ze graag mensen helpen en iets betekenen voor de samenleving. Je zal er goed aan doen om voor jezelf te bepalen wat voor jou belangrijk is. Overweeg overigens ook de optie om een eigen onderneming te starten en voor jezelf te beginnen.