Signalen dat Je “de Stekker Eruit Moet Trekken” bij een Technologieproject

473

Het resultaat van een tech-project is nuttig en bevredigend voor gebruikers. In sommige omstandigheden zijn bepaalde projecten het uiteindelijk niet waard. Hieronder enkele signalen die aangeven dat het tijd is om met een project te stoppen en iets anders te proberen.

Bron: tech

Het vreet de investering op

Technologische projecten kosten meestal erg veel in de beginfase. Als een project na afloop geen vruchten afwerpt en mensen er niet in geïnteresseerd zijn, is dit een duidelijk signaal om te stoppen.

Niet gebruiksvriendelijk

Als je werkt aan een project dat niet noodzakelijk blijkt voor de gebruikers, dan is investeren geen goed idee. Een project moet ook gebruiksvriendelijk zijn, waarbij het gebruikers een oplossing moet bieden of hun leven op een andere manier moet verbeteren.

Gebruikers haken af

Als je een app of een website ontwikkelt, moet deze door mensen worden gewaardeerd. Als ze niet geïnteresseerd zijn in de dienst en weggaan, moet je er misschien nog eens goed over nadenken.

Bron: martech

Ontwikkelaars staan niet positief tegenover het project

Als je ziet dat ontwikkelaars hun interesse in een project verliezen, is dat een groot signaal dat het project niet de moeite waard is. Zeker omdat zij aan het project werken, hebben ze een goed beeld welke kant een project heen gaat.