Waarom Beleggers Graag Investeren in Medische Kantoren in Commercieel Vastgoed

318

Medisch kantoorgebouwen, ook bekend als MOB (Medical Office Building) zijn een bekend concept in de wereld van commercieel vastgoed. Er is een toenemende vraag in de markt en investeerders voelen zich meer op hun gemak om te investeren in deze sector.

Bron: lightcastlebd

Lange termijn huur

Medische kantoren die commercieel vastgoed huren zijn vooral gunstig voor vastgoedeigenaren omdat ze de neiging hebben om voor de lange termijn te blijven huren. Ze staan bekend om gezondheidszorg aan te bieden aan klanten en ze blijven over het algemeen lang bestaan, zolang er geen groter probleem in het verschiet ligt. De leegstand van medische kantoren is consequent lager in CRE (Commercial Real Estate), oftewel commercieel vastgoed, dan in andere sectoren.

Een groeiende vraag van beleggers

Vanwege de lange termijn huur en andere faciliteiten, zijn investeerder vaker geïnteresseerd om in deze specifieke sector te investeren. Dit zorgt ervoor dat de markt voor medische kantoren die gehuurd worden steeds meer concurrentie krijgt. Huurders blijven langer zitten in een ruimte. Aangezien de factoren die gunstig zijn voor deze niche zo sterk zijn, verschuiven veel beleggers hun aandacht naar MOB.

Bron: vidyard

Groeiende vraag naar gezondheidszorg

Naarmate de bevolking toeneemt en de medische wetenschap zich ontwikkelt, hebben mensen meer medische aandacht nodig dan ooit. De behoefte aan commercieel vastgoed groeit dus elk jaar en van 2005 tot 2016 steeg het aantal medische centra met meer dan 50%. Bovendien zal deze trend niet snel vertragen.