Instagram Geeft Openheid Van Zaken Over Hun Locatie Privacy

309

Sommige virale berichten en video’s hebben aangegeven dat Instagram’s “precieze locatie” de exacte locatie van de gebruiker weergeeft van de gebruiker bij het gebruik van iOS of Android. Dezelflde bewering omvat ook dat Instagram de exacte locatie kan versturen zonder toestemming van de gebruiker zelf. Sommigen gebruikers speculeren dat dit het geval is sinds de recente update van de app, maar Instagram heeft zelf laten weten dat dit niet waar is.

Wat is een “Precieze locatie”?

De instelling werd voor het eerst aangeboden aan gebruikers van iPhone- en iOS-apparaten, na de jaarlijkse upgrade van het besturingssysteem in 2020. Hierna werd dezelfde optie ook aangeboden voor zowel Google als Android gebruikers. Het geeft je de de mogelijkheid om je exacte locatie te delen via een bericht. Deze functie werd geïntroduceerd door de app, omdat andere apps veelal je huidige locatie willen weten om een bepaalde dienst aan te verlenen. Echter uiten nu veel mensen kritiek op deze optie.

Bron: publer

Hoe werkt het?

Veel mensen beweren dat wanneer ze story’s en reels posten of delen, deze hun exacte locatie kan detecteren. Zelfs de stadslocatie kan gemakkelijk worden geselecteerd. Veel gebruikers zijn bang dat de functie zal worden gebruikt voor criminele bedoelingen, zeker aangezien veel influencers hun locatie moeten delen voor hun werk.

Bron: gettotext

Wat heeft Instagram hierover gezegd?

Zoals altijd heeft Instagram deze beschuldiging ontkend en ze laten weten dat hun app de locatie van mensen met opzet bekend maakt. Het PR-team van Instagram gaf hierop het volgende commentaar: “Om duidelijk te zijn, we delen je locatie niet met anderen. Net als andere sociale mediabedrijven gebruiken we de exacte locatie voor dingen als locatietags en kaartfuncties.” Dit citaat is afkomstig uit hun officiële Instagram post.