De Voordelen Van Het Investeren In Een Blokhut

338

Wonen in een blokhut is een droom voor mensen die van de natuur houden en een blokhut heeft dan ook een sprookjesachtige uitstraling. Wist je dat het wonen in een houten hut in de buurt van de natuur of midden in het bos tal van voordelen met zich meebrengt?

Bron: oldeuropeanculture

Milieuvriendelijk

Wonen in een blokhut in het midden van het bos is erg milieuvriendelijk. Dit soort woningen worden gezien als groene woningen. Vanaf de basis is het huis gemaakt van volledig natuurlijke producten. Door te kiezen voor hout dat afkomstig is uit bossen, die voor de productie van hout worden gereserveerd, kunnen andere bomen uit de rest van de wereldbossen worden gespaard. Bovendien gebruiken blokhutten aanzienlijk minder elektriciteit en andere nutsvoorzieningen. Je hebt ook minder spullen nodig, wat je ecologische voetafdruk vermindert.

Bron: coventryloghomes

Veel comfort en ontspanning

De moderne beschaving kan zo veel tijd van je leven in beslag nemen, maar het leven in een blokhut, op zijn minst voor een paar dagen, kan je de ontspanning geven waar je altijd al van hebt gedroomd. Stel je voor dat je in het bos bent, uitkijkend over de natuur en de koele lucht van het bos zorgt ervoor dat je je kalm en ontspannen voelt. Dankzij de moderne technologie ben je (indien gewenst) toch verbonden met de moderne wereld. Nogmaals, je kunt een blokhut aanpassen aan de manier waarop jij wil leven.

Bron: christiesrealestate

Goedkoper

Het wonen in een blokhut kan een stuk goedkoper zijn, omdat je vaak ook besluit om eenvoudiger te gaan leven. Je hoeft natuurlijk niet perse een blokhut te kopen, maar je kunt ook kiezen voor het huren van een houten woning. Hoe kleiner je woning hoe minder kosten je over het algemeen hebt. Al hoeft dit natuurlijk niet, net als bij gewone huizen kun je het zo gek maken als jezelf wilt.