De Grootste Opruimfouten Die Mensen Maken

360

Declutteren is de Engelse term voor ontspullen. Oftewel opruimen, met als doel jezelf ontdoen van items en deze opnieuw te organiseren. Vaak mensen maken er echter juist een grotere puinhoop  van tijdens het opruimen. Hier hebben wij voor jou een aantal veelgemaakte fouten op een rij gezet, die je zeker moet voorkomen als je op zoek bent naar een opgeruimd huis.

Bron: breakthetwitch

Beginnen met opruimen zonder een goede planning te maken

Planning is noodzakelijk voor ieder aspect van ons leven en met name als het gaat om het opruimen. Voordat je een bepaalde ruimte gaat opruimen en herorganiseren, is het belangrijk eerst te bepalen wat je precies gaat doen. Hou er rekening mee wat je doel is, wil je veel items wegdoen of wil je enkel een betere structuur aanbrengen. Denk ook na over de plek waar je bepaalde items gaat opbergen of wegzetten, voordat je aan het opruimen zelf begint.

Bron: drkumo

Uitstel van het wegdoen

Als je emotioneel gehecht bent aan je opgeruimde spullen of het moeilijk vindt om ze weg te doen, is de kans groot dat je dit ook niet zult doen. Je hoeft geen spullen weg te doen waar je ontzettend aan gehecht bent en die je plezier geven, maar probeer niet overal een emotionele waarde in te zien. Als je eenmaal besloten hebt om iets weg te doen, breng dit dan ook meteen naar de kringloop, verkoop het of geef het weg aan iemand die het graag wil hebben. Als je items gaat verplaatsen naar een andere ruimte om op te slaan, zul je nooit een opgeruimde woning hebben.

Credit: appartementtherapie

Probeer niet de spullen van andere mensen te ontstoppen

Vaak proberen we andere mensen te helpen met het opruimen en wegdoen van hun spullen Het is altijd beter om iemand zelf te laten bepalen wat ze wel of niet meer willen hebben en waar ze waarde aan hechten. Dit is verkeerd vanwege vele manieren. Ten eerste, je kent hun spullen niet, dus je doen misschien dingen weg die zij leuk vinden. En ten tweede, het is uitsluitend hun verantwoordelijkheid om dingen die niet nodig weg te doen of te verplaatsen. Laat hen dit ook zelf beslissen.