Wanneer Je de Huisinspectie Over Kunt Slaan

312

Een huisinspectie is vaak een verplicht onderdeel van een onroerend goed transactie. Toch zijn er een aantal speciale gevallen, waarbij je deze inspectie kunt overslaan zonder dat dit ernstige verplichtingen met zich me brengt voor de huiseigenaar.

Bron: waypointinspection

Als het om een nieuwe woning gaat

Als je een nieuwbouwhuis koopt, is er geen urgentie voor een huisinspectie van de kant van de koper. Omdat het een nieuw huis betreft, kun je er vanuit gaan dat het bouwbedrijf zich aan de regels die bij de bouw komen kijken heeft gehouden. Dus, het huis voor een tweede keer controleren is een beetje overdreven. Als er geen visuele schade te zien is die een groter probleem kan worden, is het niet nodig om een huisinspectie te doen voordat je het pand overdraagt aan de klant.

Bron: nestapple

Voer een informele inspectie uit voordat je een bod doet

Een goede optie om af te zien van het huisinspectie proces, is om het huis te laten inspecteren tijdens een open huis dag. Dit betekent dat je een aannemer betaalt om naar het huis te gaan kijken en hen vraagt om een eerlijke mening over het pand. Aangezien zij professionals in het veld zijn, zullen zij je een eerlijke en onafhankelijke beoordeling geven over de staat van de woning.

Bron: thestreet

Koop een huisgarantie

Een huisgarantie kan in veel situaties van pas komen en je kunt zo’n verzekering op ieder gewenst moment afsluiten. Een huisgarantie biedt je de mogelijkheid van bescherming en zal eventuele reparaties en dergelijke vergoeden. Dit zal je dus een hoop slapeloze nachten besparen, met betrekking tot eventuele benodigde renovaties in de toekomst.