Voordelen Van Het Verkopen Van Een Woning Direct Aan De Koper

325

Het verkopen van een huis is een lastig proces. Het vereist veel geduld en het proces is veeleisend. Toch kun je veel van deze beslommeringen overslaan, als je de woning direct kunt verkopen aan de kopers.

Bron: dreamlandestate

Flexibele betaalmethodes en tijd – Het verkopen van een woning direct aan de koper, biedt jou de gelegenheid om te kiezen voor de betaalmethode en de periode waarbinnen je de woning wil verkopen. Als beide partijen het eens zijn over het proces en het bedrag, is er vrijwel niets dat het proces nog ingewikkeld kan maken. In de meeste gevallen wordt een huis direct gekocht door een potentiële huiseigenaar, die deze kan bekostigen zonder hypotheek.

Bron: palmettofirst

Dit is erg lucratief voor de verkoper, omdat deze in een korte periode een groot bedrag zal ontvangen. Veel huiseigenaren verkopen hun huizen vanwege dit voordeel. Afhankelijk van de situatie en de behoeften van beide partijen, hangt het verkoopbedrag af van de huidige markt.

De marktsituatie doet er minder toe – De verkoop van huizen is altijd afhankelijk van de markt. Bij een verkopersmarkt, zal het verkoopbedrag omhoog gaan en vice versa. De verkoop van een woning zonder hulp van een makelaar, is minder afhankelijk van de huidige marktsituatie. Als iemand geïnteresseerd is in het pand en de verkoper is bereid om te verkopen, dan kan er een deal worden gesloten waarbij beide partijen zich comfortabel voelen. Deze transactie kan op ieder moment plaatsvinden.

Bron: homego

Zelfs in een markt waar de situatie niet goed is, heeft dit ontzettend weinig invloed op het verkooptempo als de geïnteresseerde partij een directe koper is. Je hoeft dus niet te wachten op een goede makelaar om het huis te verkopen en er is geen overvloed ingewikkeld papierwerk.