Alternatieven voor Traditionele Hardhouten Vloeren

331

Alternatieve houten vloeren worden met de dag populairder. Omdat ze zo duurzaam zijn, kiezen veel mensen voor een vloer van hardhout. Naast deze vloeren zijn er ook een aantal alternatieven, met ieder hun eigen voordelen.

Bron: thespruce

Vinyl of laminaat

Voor degenen die op zoek zijn naar de visuele aantrekkingskracht van hout of steen, zonder de verwoestende prijzen kan vinyl of laminaat een goed alternatief zijn. Dit materiaal heeft het voordeel om de de textuur van de meeste natuurlijke elementen te kunnen dupliceren en het is een veelzijdige mogelijkheid voor in huis. Bovendien zijn zdit soort vloeren zeer eenvoudig te installeren en vergen ze weinig inspanning. Daar komt nog eens bij dat ze goedkoper zijn dan hun echte tegenhangers. Ze zijn beide zeer resistent tegen vlekken en verkleuring als gevolg van morsen of zonlicht. Dat maakt ze ideaal voor ruimtes in huis waar veel gelopen wordt.

Keramische tegelvloeren

Keramische tegels zijn de meest gebruikte tegels in het huishouden. Tegels zijn er in allerlei vormen, maten en texturen, met beschermende glazuren die het binnendringen van water en vlekken tegen houden. Huiseigenaren kunnen zelf individuele tegels snel en gemakkelijk vervangen als dit nodig is. Waar je wel rekening mee moet houden is, dat sommige tegels gemaakt door een andere fabrikant iets anders eruit kunnen zien. Je kunt zelf tegels zetten of ervoor kiezen om een vakman in te schakelen.

Bron: shawfloors

Tapijttegels

Tapijttegels zijn goedkoop en makkelijk in huis te leggen. Ze zijn ook erg eenvoudig om te verwijderen en schoon te maken. In tegenstelling tot traditionele tapijten met één bepaalde kleur of patroon, kunnen deze tapijttegels in verschillende kleuren worden geleverd. Je kunt ze zo leggen om zelf een bepaald patroon te vormen. Bij vlekken kun je eenvoudig een enkele tegel vervangen.

Vinyl planken en tegels

Een variatie op vinyl platen, zijn planken en tegels van hetzelfde materiaal. Deze vloeren zijn beschikbaar in meerdere kleuren en vormen, waardoor het een veelzijdige keuze is. Dit is de reden waarom ze in de meeste moderne huizen te zien zijn, waarbij een bijkomend voordeel is dat ze zeer water- en hittebestendig zijn. Dit type vloer kan bijna in elke hoek van het huis worden gebruikt. Vinyl planken kun je zowel vastlijmen, maar je kunt ook gebruik maken van het peel & stick of click & lock systeem. Ook de prijs ervan is zeer betaalbaar.

Laminaat

Laminaat bestaat uit een composiet van materialen en bootst verschillende soorten materialen na. Je kunt hierbij denken aan hout, marmer, steen, cement, keramiek en ieder soort tegel die je je kunt voorstellen. Je kunt iedere fotografische afbeelding naar wens op de oppervlakte laten aanbrengen. Als het goed wordt onderhouden en niet gedurende lange tijd wordt blootgesteld aan directe hitte en water, kunnen dit soort vloeren lang meegaan. Dankzij de zeer goedkope prijs, zijn ze in vrijwel elk huishouden te zien.

Bron: hgtv

Kurk

Kurk is een zacht, milieuvriendelijk, budgetvriendelijk en duurzaam materiaal dat al lange tijd als vloermateriaal wordt gebruikt. Kurk is afkomstig van kurkbomen, zijn ze zelfs na gebruik bij het weggooien niet schadelijk voor het milieu. Dit hernieuwbare product is zeer goedkoop vanwege de grote beschikbaarheid ervan. Veel mensen installeren het om een rustieke vibe toe te voegen aan het huis of een bepaalde ruimte en ze zorgen ook nog eens voor een zachte oppervlakte.