Bouwen aan een Bedrijfscultuur die de Levenskwaliteit van Werknemers Verbetert

268

Iedereen die bij een bedrijf werkzaam is, begrijpt het belang van de bedrijfscultuur. De verbetering van het persoonlijke en werk leven van de werknemers, is immers ontzettend belangrijk voor zowel de werknemers als het bedrijf zelf.

Bron: professional

Mentor, in plaats van micromanaging

Een van de belangrijkste kwaliteiten van een leider, is om niet alles te micro managen. Werkgevers kunnen enkel groeien als je je gedraagt als mentor. Micromanaging geeft echter indirect aan dat je als leider geen vertrouwen hebt in de capaciteiten van de werknemers die werkzaam zijn binnen jouw onderneming. Bovendien maakt de bedrijfscultuur van het mentoren van mensen een enorm verschil in de workflow. Het verbetert de prestaties en zorgt voor een betere balans tussen werk en persoonlijke ruimte.

Bron: lumapps

Toon vertrouwen door transparantie

Het belang van vertrouwen op de werkvloer, kan echt niet genoeg benadrukt worden. Niets is belangrijker in een werkomgeving, dan het vertrouwen van de werknemers. Dit vertrouwen creëert namelijk een situatie waarin de werknemers weten dat ze waardevol zijn voor het bedrijf. Houd daarom als leider geen belangrijke bedrijfsinformatie achter voor je team, maar deel in plaats daarvan de informatie die een verschil zal maken. Het delen van bedrijfskwesties en feiten, zal een verschil maken voor het werkleven van jouw werknemers. Behandel mensen als volwassenen met de emotionele intelligentie, om zowel goed als slecht nieuws te verwerken. Laat ze uitdagingen aangaan en deel uiteraard ook overwinnen, zodat ze begrijpen waartoe jullie als team gezamenlijk in staat zijn.

Bron: entrepreneur

Ga voor een flexibeler werkschema

Weinig dingen zijn meer demotiverend, dan het gevoel te hebben dat je beperkt wordt door je baan. Als het mogelijk is voor het bedrijf, laat jouw werknemers dan een flexibel werkschema hebben. Dit zal resulteren in ontspannen werktijden en uiteindelijk ook meer productiviteit. Dergelijke werkculturen zorgen ervoor dat mensen een fatsoenlijk privéleven hebben. Dit is een redder in nood voor werkende ouders, studenten, en iedereen die een druk privé leven heeft en fulltime moet werken.