Bedrijven Moeten Geen Ransomeware Losgeld Betalen en de Reden Hierachter

416

Ransomware is een soort kwaadaardige software; ookwel malware genoemd. Deze software wordt gebruikt door hacker die de computer van bedrijven hacken en in ruil voor de oplossing losgeld vragen. Ethisch en juridisch gezien zouden bedrijven het losgeld niet moeten betalen.

Bron: techwireasia

Het moedigt criminelen aan

Criminelen begrijpen wel waarom je hen zal proberen te betalen. Als bedrijven echter ingaan op de eisen, zal dit cyber criminelen alleen maar aanmoedigen om uit te breiden naar andere bedrijven of hetzelfde bedrijf nogmaals hacken. Criminelen weten maar al te goed dat het bedrijf machteloos is in zo’n situatie en niet anders kunnen dan uiteindelijk ingaan op de eisen en betalen. Het is belangrijk dat ondernemingen dit vertrouwen van de hackers niet bevorderen.

Bron: pandasecurity

De betaling groeit

Als je verwacht dat de hackers tevreden zullen zijn nadat ze het bedrag hebben ontvangen, heb je het waarschijnlijk mis. Het zijn in de eerste plaats al geen mensen die heel ethisch te werk gaan. Als je akkoord gaat maken ze misbruik van jouw hulpeloosheid en is de kans groot dat ze meer geld willen verdienen aan jouw bedrijf. Je ontvangt als je geluk hebt de ontcijferingssleutels voor je data, terwijl er vaak nog meer geld wordt ge-eist om de gegevens niet te zullen wissen. Uiteindelijk draait het meestal uit op een grote mislukking.

Bron: kent

Geen zekerheid dat de gegevens worden opgeslagen en opnieuw worden verstuurd

Dit is waarschijnlijk het ergste wat een bedrijf kan overkomen. Nadat je het losgeld voor je data hebt betaald, krijg je de waardevolle gegevens die ze hebben gehackt alsnog niet terug. Op deze manier is het bedrijf dus echt de ultieme verliezer. Aangezien je niet te maken hebt met een partij die te vertrouwen is, is de kans groot dat ze jouw gegevens niet veilig hebben gehouden. Volgens een Sophos rapport uit 2021, krijgt 92% van de organisaties niet al hun gegevens terug.