Kom Alles te Weten over Furlough

120

In het Engels geeft de term “furlough” een speciaal verlof aan. Het is een bijzondere situatie waarin een werknemer werkt zonder loon of deze vanwege economische redenen tijdelijk wordt ontslagen. Als de werknemer wel blijft werken, is dit eigenlijk verplichte vrije tijd zonder loon. Maar tijdens deze periode behouden werknemers wel hun ziektekostenverzekering en andere voordelen. Met name in Amerika komt furlough voor en hier geven we je alle informatie die je moet weten over deze speciale vorm van verlof.

Bron: isonharrison

Furlough en ontslag zijn niet hetzelfde en deze twee termen verschillen zelfs behoorlijk van elkaar. Het doel van furlough is om de kosten van een organisatie te verlagen. Furlough heeft dus altijd een economische reden. Bijvoorbeeld wanneer een bedrijfsorganisatie hun uitgaven willen verlagen. Werknemers die met verlof zijn, kunnen een werkloosheidsuitkering krijgen en tegelijkertijd blijven profiteren van de ziektekosten verzekering van het bedrijf. Er is altijd een kans om weer aan de slag te gaan, als het bedrijf weer in goede conditie is.

Bron: flexjobs

Furlough is een interessante oplossing voor beide partijen. Het is een geweldige manier voor bedrijven om kosten te besparen en het geeft werknemers de mogelijkheid om van een aantal voordelen te blijven profiteren. Het hoeft dus niet te betekenen dat iemand volledig zonder werk zit. Bedrijven kunnen er ook voor kiezen om het aantal uren van een werknemer te verminderen. Sommige werkloosheidsverzekeringsprogramma’s kunnen nuttig zijn, om het verschil in inkomen tijdens deze speciale verlofperiode te compenseren.

Bron: 4cornerresources

Zowel publieke als private organisaties kunnen werknemers furlough laten opnemen. Dit kan wanneer de geraamde inkomsten van een organisatie, niet overeenkomen met de uitgaven. De bedrijven leggen de werknemers ook uit, dat er een kans aanwezig is om weer aan het werk te gaan. In sommige gevallen is deze vorm van verlof, echter voor onbepaalde tijd zijn.