Redenen Waarom de Huur Omhoog Gaat

362

Het eenvoudige antwoord op deze vraag is, dat de vraag naar woningen toeneemt nu het einde van de pandemie in zicht. Dit is echter niet het enige antwoord en hieronder beantwoorden we een aantal substantiële redenen voor deze verandering.

Bron: idahocapitalsun

Toenemende vraag, omdat meer mensen willen verhuizen

De vraag naar huurwoningen is sterk omhoog gegaan. Veel mensen zijn tijdens de pandemie in hun ouderlijk huis gebleven of zelfs daar naartoe verhuisd. Nu het effect van de pandemie is uitgewerkt, zijn mensen begonnen met het verhuizen en het zoeken naar een andere woning. Een groot deel van deze groep zijn jong volwassenen, op zoek zijn naar zelfstandigheid. Het resultaat is een recordaantal woningzoekenden. Er zijn de afgelopen paar jaar niet voldoende nieuwe woningen gebouwd. Waardoor de stijgende vraag aan de ene kant en het tekort aan de andere kant, zorgt voor hogere huurprijzen.

Bron: donegalgroup

Meer kapitaalkrachtige huurders

De pandemie heeft geleid tot een verschuiving van de inkomenscapaciteit van mensen. Vooral het aantal werknemers in goedbetaalde sectoren is gegroeid. Je kunt hierbij denken aan beroepen in de technische en financiën sector. Zij hebben de inkomens de laatste jaren zien stijgen. Veel mensen zijn tijdens de pandemie begonnen om te verhuizen van de grote steden naar kleinere buitengebieden. Veel van de huurders komen momenteel uit de goedbetaalde klasse, waardoor de huren omhoog zijn gegaan.

Bron: broker

Een zeer concurrerende woningmarkt

De huizenmarkt kreeg een hype tijdens de pandemie en de mediane verkoopprijs van een woning steeg vorig jaar bijna met 17 procent. Als gevolg van een hoge inkomenskloof tussen, zijn veel investeerders gaan investeren in tweede huizen. Dit heeft geleid tot een probleem bij mensen die een huis wilde kopen. Veel starters die een woning willen kopen, konden dit niet betalen, waardoor ze een ervoor hebben gekozen om te huren. Dir alles heeft de huidige huizenprijs beïnvloedt en de huur omhoog gedreven.