Manieren om de Hypotheekrente te Verlagen door Herfinanciering

295

Als je hoge maandlasten hebt voor je hypotheek, voelt dit altijd aan als een enorme druk. Zeker als de maandelijkse betaling maar moeilijk op te brengen is. Gelukkig zijn er genoeg manieren, om deze maandelijkse aflossing van je hypotheek te verlagen door te herfinancieren.

Bron: dialalaw

Herfinancieren naar een lagere rente

Huiseigenaren hebben over het algemeen de mogelijkheid om te herfinancieren, zodat ze hun hypotheekrente kunnen verlagen. Het helpt je om duizenden euro’s te besparen, als je dit doet op het juiste moment. Het is echter niet altijd voordelig en dit komt onder meer doordat je in veel gevallen een boete moet betalen aan de bank waar je de oorspronkelijke hypotheek hebt afgesloten. Het ligt daarnaast ook aan de soort hypotheek die je destijds hebt afgesloten, denk aan een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Verlengen van de looptijd van de lening

Als het oversluiten van een hypotheek voor jou niet zinvol is, zijn er nog andere manieren een lagere maandelijkse aflossing te bewerkstellingen. In veel gevallen is het verlengen van de looptijd van de lening een haalbare optie. Overleg hiervoor met de bank. Het verlengen van de looptijd betekent simpelweg, dat je langer mag doen over de terugbetaling van de lening. Hierdoor zullen ze dus ook het maandelijkse betaling verlagen, wat het voor jou veel makkelijker kan maken. Maar er is een twist om rekening mee te houden. Deze strategie werkt alleen als je een lage rente hebt. Anders zou je uiteindelijk zelfs meer moeten gaan betalen, dan je oorspronkelijk bent overeengekomen.

Bron: housing

Herfinanciering naar een hypotheek met vaste rente

Als je een hypotheek hebt met een flexibel rentetarief, kun je overwegen om over te stappen naar een hypotheek met een vaste rente. De rente kan zowel naar beneden of naar boven gaan en dit is afhankelijk van de situatie. Als je een nieuwe hypothecaire lening afsluit en deze met een vaste rente herfinanciert, kunt je de verandering van het hypotheekbedrag dat verschuift aftrekken. Dit geeft zekerheid over het aflossingsbedrag.

Bron: generisonline