Banen die het Beste Zijn voor een Tweede Carrière

359

Het veranderen van je carrière verandering is iets waar bijna iedere tegen aanloopt. Het is namelijk niet altijd makkelijk om je loopbaan een andere richting te geven. Wat de reden ook is achter het veranderen van jouw carrière, er is altijd een optie om een alternatieve carrière te kiezen die de voorkeur geniet.

Bron: celarity

Leraar

De meerderheid van de mensen, kiest het beroep van leraar als hun tweede carrière. Er is vaak een tekort aan leraren, waardoor er veel werk beschikbaar is. Het is ook een baan waarbij je vaak je originele vaardigheden kunt gebruiken, maar nu om deze door te geven aan anderen. Bovendien, verdienen leraren een vrij goed salaris en je ontvangt natuurlijk ook een hoop vrije dagen.

Boekhouder

Als je goed bent met cijfertjes en het uitvoeren van berekeningen, is het misschien om anderen te helpen met het voorbereiden van hun belastingaangifte. Je kunt dit zowel doen voor particulieren, als zelfstandigen, maar ook als werknemer of op freelance basis. Veel mensen hebben moeite met het doen van hun belastingaangifte, maar als hier jouw talent ligt kan dit een slimme keuze zijn. Vaak dien je van te voren wel kennis te vergaren, maar geen diploma te behalen om te starten. Het gemiddelde jaarsalaris van een boekhouder is ook niet mis.

Bron: forbes

Makelaar

Ook makelaar is een beroep waar je redelijk makkelijk mee kunt starten. Dit betekent niet dat het een makkelijk beroep is, maar wel dat je al gaande weg ervaring op kunt doen. Een makelaar heeft begrip nodig van hoe het investeren in onroerend goed werkt, maar dient ook sociaal te zijn en om te kunnen gaan met mensen. Het inkomen verschilt, of je het beroep uitvoert in dienst van een werkgever of je eigen onderneming start. Hoe dan ook, is het een goede optie voor een tweede carrière.

Bron: biz30