Strategieën om te Onderhandelen in Onroerend Goed

276

Onderhandelen is de sleutel, als je jezelf wil verzekeren van de beste prijs en dit geldt ook als het gaat om onroerend goed. Vaak aarzelen verkopers als het neerkomt op het onderhandelen met potentiële kopers, wat geen goede manier is om een succesvolle deal te sluiten. Hier hebben we enkele tips voor jou op een rij gezet, die je zullen helpen om te onderhandelen met kopers.

Bron: nerdwallet

Wees positieve

Een positieve toon zal mensen aanmoedigen om een te luisteren naar wat je te zeggen hebt. Het is belangrijk om duidelijk te communiceren. Praat op zo een manier, dat klanten denken dat ze beste deal krijgen. Vriendelijke en bevestigende taal zal klanten motiveren en helpen om je aanbod te overwegen.

Start dicht bij de marktwaarde

Een ander belangrijk punt is realistisch te blijven en te beginnen met een prijs die niet ver boven de marktwaarde ligt. Dit zal ervoor zorgen dat kopers minder geneigd zijn om verdere vragen te stellen en ze zullen het aanbod minder snel aan zich voorbij laten gaan. Als verkoper is het slim om te beginnen met een prijs die slechte iets boven de werkelijke prijs ligt.

Bron: investopedia

Beheers je emoties

Onthoud dat het gaat om een zakelijke deal en probeer je emoties niet mee te laten wegen. Je weert ook nooit van de voren hoe de andere partij in een onderhandeling stapt. Klanten kunnen een slechte dag hebben of zich om een andere reden onaangenaam gedragen. Vertrouw op je instinct en probeer ten aller tijde je geduld te bewaren. Zo zorg je ervoor dat klanten zich uiteindelijk op hun gemak voelen bij de deal.

Weet wanneer je “Nee” moet zeggen

Als verkoper kun je soms niet anders dan akkoord te gaan met een aantal dingen, die je niets zullen opleveren. Soms is het nodig om een paar kleine dingen te laten varen, om uiteindelijk de grote winst te pakken. Weet echter ook wanneer je moet stoppen en houd je vast aan de prijs die je jezelf hebt gesteld. Zorg dat het vertrouwen tussen jezelf en de klant blijft bestaan en leg uit wanneer je nee moet zeggen, als je het niet eens bent met de klant.

Bron: entrepreneurshipinabox

Waardeer het aanbod van de klant

Zeg nooit dat het aanbod van de klant niet goed genoeg is voor je. In plaats daarvan is het essentieel om aandachtig te luisteren naar de potentiële kopers en probeer vervolgens rustig uit te leggen waarom je niet akkoord kunt gaan. Dit zal zorgen voor een gevoel van verbondenheid, waardoor klanten eerder geneigd zijn om de prijs te heroverwegen.