Fluctuatie van de Waarde van de Vastgoedmarkt

359

Afhankelijk van de marktsituatie, verschuiven vastgoedwaarden heel vaak van positie. Het is moeilijk om te schatten wat de waarde van een bepaald pand of eigenschap in de nabije toekomst zal opleveren. Alleen experts in dit vakgebied kunnen de ups en downs van de markt met nauwkeurigheid voorspellen en zelfs dan blijft het af en toe giswerk.

Bron: realestateexpress

Tijdlijn van vastgoed dat verdubbelt in waarde

Het is moeilijk om de exacte tijdspanne aan te geven, wanneer en of de waarde van een object zal verdubbelen. Hierbij spelen zowel de markt als de economische ontwikkeling een belangrijke rol. Ruwweg wordt geschat dat elke 7-10 jaar de waarde van onroerend goed stijgt, tot het dubbele van de kosten van vandaag. Bij een jaarlijkse waardestijging van 5% kun je dus verwachten dat jouw huis na 7-10 jaar vraagwaardig zal zijn. Deze versnelling hangt voornamelijk af van de locatie van het onroerend goed. Andere belangrijke aspecten zoals ontwikkeling en werkgelegenheidsgraad hebben tevens gevolgen voor de taxatie van onroerend goed. Het is goed om hierbij te vermelden, dat veel statistische en onderzoeksdocumenten het niet eens zijn met de stelling dat er 7-10 jaar voor nodig is om een woning in waarde te zien verdubbelen.

Bron: chase

Belang van waardebepaling in de onroerend goed markt

Het kennen van de waarde van onroerend goed en het accuraat berekenen hiervan zal je helpen om de juiste beslissing te nemen als de tijd rijp is. Het zal je ook een beeld geven van de financiële gezondheid. Er zijn meerdere mogelijkheden om de nettowaarde van het onroerend goed te berekenen.

Online evaluatie tools

Een zeer simpele manier om de vastgoedwaarde te evalueren is met een eenvoudige zoekopdracht. Er zijn ontzettend veel online tools die je hierbij kunnen helpen. Zog ervoor dat je de juiste tool kiest, om de waarde van het pand nauwkeurig te berekenen. Er zijn maar weinig onroerend goed sites die gratis online waardebepaling tools aanbieden voor een eerlijke beoordeling. Een professionele en betaalde tool kan daarentegen wel echt helpen in het bepalen van de vraag naar jouw woning.

Bron: bhomes

Vergelijkende marktanalyse

Dit is meer op een professioneel niveau en handig als je het gevoel hebt dat je details wil weten over het evalueren van eigenschappen. In dit geval kun je jouw makelaar om hulp vragen en te kijken naar vergelijkbaar vastgoed in de nabije omgeving. Het is meestal een dienst die gratis wordt verleend en het is goed om op de hoogte te zijn van je financiële situatie.

Vergelijken met andere eigendommen

Het is vaak heel eenvoudig om te rekenen met bekende gegevens en als je al een en ander weet over een bepaald huis in de omgeving. Kun je deze gegevens gebruiken om de marktprijs van jouw woning op dezelfde manier in te schatten.