Dingen Die Je Moet Weten Voordat Je Een Buitenkeuken Bouwt

275

Buitenkeukens zijn een super leuke manier om een maaltijd te bereiden samen met vrienden en/of familie. Een buitenkeuken staat veelal los van de woning en het is een manier om te koken in de open lucht, vaak voorzien van een overkapping. Het bouwen van je eigen buitenkeuken vereist onder andere planning, kennis, tijd en een ruime hoeveelheid geduld. Voor een perfecte buitenkeuken die past bij jouw levensstijl, is het belangrijk om creatief te zijn. En, hoewel het concept van een buitenkeuken reuze interessant is, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden voordat je een buitenkeuken plaatst.

Bron: hgtv

Budget planning

Het eerste punt om naar te kijken is het budget. Afhankelijk van je budget, zal jouw buitenkeuken zijn vorm krijgen. Het is belangrijk om te bepalen hoeveel je je kunt veroorloven en ook hoeveel je wil investeren in dit project. Neem bij het berekenen van het budget ook de kwaliteit van de keukenapparatuur en andere bijkomende kosten mee.

De locatie

Het kiezen van de juiste plek van jouw nieuwe buitenkeuken is ontzettend belangrijk en heeft een aanzienlijke hoeveelheid van invloed op de keuken. Bijvoorbeeld wel of juist niet dichtbij de woning, hou rekening met zonlicht en schaduw, de richting van de wind en ook hoe je de keuken wil beschermen tegen weersomstandigheden. Bepaal ook hoe groot je de keuken wil maken en welk deel van je tuin je hiervoor “opoffert”.

Het ontwerp

Het ontwerp van de keuken, zal met name van invloed zijn op de gebruiksvriendelijkheid van de keuken. Wees daarom eerlijk naar jezelf en bedenk wat jouw eisen zijn. Maak een onderscheid tussen “dit moet ik hebben” en “dit zou ik nodig kunnen hebben”. Je kunt bijvoorbeeld een L-vormig ontwerp toepassen, dat al jaren hip en trendy is. Ook het betrekken van een deel van de achtertuin en/of patio is vaak ook een goed idee.

Bron: thisoldhouse

Apparatuur

Het aanzicht van je buitenkeuken wordt mede bepaald door de soort apparatuur. Als je van BBQ partijen houdt, is het gebruik van een grill in plaats van een normale fornuisoven erg handig. Probeer het zilverwerk te kiezen volgens je eigen behoeften en bedenk waarvoor je de keuken het meeste gaat gebruiken. Investeer iets meer in de apparatuur die je het meeste gebruikt.

Bron: baybreezepatio

Zithoek

Je buitenkeuken is pas compleet als er ook zitgelegenheid is. Op deze manier kun je socializen terwijl je aan het koken bent. De grootte van de zithoek en het aantal zitplaatsen is afhankelijk van het aantal mensen dat je over het algemeen bedient. Meubilair dat zowel comfortabel als compact is, is perfect voor buitenkeukens.

Tot slot, vergeet niet om de juiste veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Zorg ervoor dat je over voldoende middelen beschikt, zoals een brandblusapparaat en een blusdeken.