Decoratie en Verzorging van Feng Shui Planten

352

Feng Shui gaat over hoe je jouw omgeving zo kan inrichten dat het je een gevoel van geluk kan beïnvloeden. Ook planten spelen een belangrijke rol bij Feng Shui en er zijn verschillende manieren om dit te doen. Volgens de Chinese filosofie brengen planten geluk en welvaart aan de bewoners van de woning. Men gelooft dat planten de positieve energie uit de natuur verzamelen en op die manier geluk geven in het leven. Deze planten vertegenwoordigen vaak een balans en een evenwicht van de elementen.

Bron: tmhagarwood

Om planten optimaal te laten groeien, plaats je ze het beste in een (huis)kamer met voldoende licht en ventilatie. Een veel voorkomende trend is ook om planten in de keuken en de wasruimte te plaatsen en ze je huis er nog leuker uit te laten zijn. Je kunt tal van verschillende soorten Feng Shui planten vinden en ze zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en kleuren.

Bron: thespruce

Als we het hebben over de ideale plaats binnen Feng Shui, zet je planten dan bij voorkeur in het oosten of zuidoosten van je woning. Experimenteren is echter altijd toegestaan, om er op die manier achter te komen wat beter past bij jouw huis. Het is van essentieel belang om de “Bagua” kaart van jouw woning te begrijpen. Een belangrijk aspect om te handhaven, is het zetten van een plant, in de buurt van de deur worden. Volgens de Chinese overtuigingen is dat erg belangrijk tijdens het decoreren van de woning met Feng Shui planten. Er zijn een echter ook aantal slechte Feng Shui planten, die moet je vermijden. Omdat deze planten het negatieve energie kunnen uitstralen in de woning.

Feng Shui planten vereisen over het algemeen niet zoveel verzorging. Om de dag water geven is goed genoeg en ook een gebrek aan direct zonlicht is geen probleem voor vele Feng Shui planten. Een goede luchtstroom en ventilatie is wel erg waardevol, zodat ze kunnen groeien in hun eigen tempo, maar ook dit is niet essentieel.