Beste Manieren om Slack te Gebruiken voor Professionele Werkzaamheden

413

Het gebruik van Slack is een geweldige manier om een professionele community op te bouwen. Helaas kan inefficiënt gebruik van Slack juist zorgen voor een omgekeerd effect. Als je Slack voor jouw werk niet nodig hebt, is het het beste om deze applicatie niet te openen. Vooral als je moeilijk werk doet, moet je Slack niet openen. Het programma zal je namelijk overspoelen met continue meldingen, taken en vragen.

Bron: topresume

Gebruik je Slack account op elk apparaat van jouw keuze. Omdat er geen beperking is van het aantal of soort apparaten, om toegang te krijgen tot jouw Slack account. Op deze manier kun je continue verbonden zijn. Of je nu Windows of Linux gebruikt, je kunt al jouw essentiële berichten direct bekijken. Je kunt Slack ook integreren met andere bekende apps van derde partijen.

Bron: onlinegeniuses

Als communicatieplatform heeft Slack een aantal voordelen, zoals de mogelijkheid om meer dan één verkoper uit te nodigen voor een kanaal. Dit kan zorgen voor maximale betrokkenheid en actieve deelname van iedere deelnemer. Dit kan uiteindelijk het besluitvormingsproces versnellen. Door gebruik te maken van Slack, kunnen makelaars alle documenten zoals juridische contacten of identificatie documenten uploaden op een zeer toegankelijke plek.

Wie kanalen relatief overzichtelijk wil houden, gebruikt “threads” voor gesprekken. Hiermee kun je alle gesprekken in een oogopslag zien. Nieuwe gebruikers zouden tactisch te werk moeten gaan bij het aanmaken van een kanaal op Slack. Het is belangrijk om vertrouwd te raken met het platform, door contact op te nemen met verschillende teamgenoten op dezelfde pagina.

Bron: formstack

Continue meldingen op Slack kunnen je concentratie belemmeren en jouw productiviteit verminderen. Het is ook belangrijk om een balans te behouden tussen je persoonlijke en professionele leven. Vooral als je op afstand werkt, stop je nooit helemaal met werken. Iets dat op de lange termijn erg stressvol kan zijn. Om deze situatie te voorkomen, kun je een notificatieschema instellen. Het is ook verstandig om meldingen te beheren op basis van je persoonlijke voorkeuren.