De Amerikaanse Centrale Bank Zal Haar Stimuleringsprogramma Afbouwen om de Stijgende Inflatie te Controleren

315

De Federale Reserve heeft aangekondigd de maandelijkse steun af te bouwen. Deze steun was ingevoerd om de Amerikaanse economie te versterken tijdens de coronavirus pandemie. Als reactie op de hogere inflatie, is de Amerikaanse Centrale Bank nu van plan om haar stimuleringsprogramma terug te schroeven. Het proces zal echter geleidelijk worden uitgevoerd. De verwachtingen zijn dat de stimuleringsmaatregelen in maart 2022 worden stopgezet.

Bron: ramseysolutions

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, gaf aan: “De economische activiteit ligt op schema om dit jaar in een robuust tempo uit te breiden, als gevolg van vooruitgang op het gebied van vaccinaties en de heropening van de economie.” Hij voegde er ook aan toe: “Naar mijn mening maken we een snelle vooruitgang in aanloop tot maximale werkgelegenheid.”

Bron: nj

Experts gaan ervan uit dat de inflatie in de eerste helft van 2022 zal stijgen. De verwachting is dat tegen het einde van 2022 de interest rente zal stijge, van het huidige niveau van bijna nul tot 0,9%.

Tijdens de pandemie was de Federale Reserve bezig haar steun aan de economie af te bouwen. Maar de inflatiecijfers stijgen dramatisch, waardoor de levensstandaard van het grootste deel van de bevolking daalt. De Amerikaanse burgers hebben het moeilijk om in de kosten van hun eerste levensbehoeften te voorzien.

Bron: economictimes

Seema Shah, hoofdstrateeg bij Principal Global Investors, geeft aan: “De Federale Reserve is blijkbaar net wakker geworden, vanwege de inflatiedruk die op de Amerikaanse economie drukt.” Ze voegde er ook aan toe: “De prijsdruk kan volgend jaar wel afnemen, maar de inflatie zal zich neerzetten op een niveau dat voor de Federale Reserve oncomfortabel hoog is.”