Chinese Vastgoedgigant Evergrande Mist Cruciale Aflossingsdeadline

376

De grootste onderneming ter wereld met de meeste schulden ter wereld, Evergrande, is er niet in geslaagd rente betalingen aan internationale investeerders te voldoen. De schulden van deze Chinese vastgoedgigant bedragen meer dan 300 miljard dollar. Het lijkt erop dat de crisis voor dit bedrijf is verergerd na dit incident.

Bron: rappler

De grootste kredietbeoordelaar ter wereld, Fitch, heeft Evergrande in gebreke gesteld. Beleggers vrezen voor de invloed op China’s vastgoed- en bankensector. Volgens Fitch moest Evergrande rente terugbetalen van ongeveer 1,2 miljard dollar op internationale leningen, maar ze waren er niet in geslaagd om het geld over te maken. Er wordt gedacht dat de recente stap de herstructureringsgesprekken van het bedrijf met investeerders zal belemmeren, aangezien de risicobeoordelingen van Fitch op de voet worden gevolgd door grote investeerders.

Bron: dailysabah

In de afgelopen maanden heeft Evergrande zijn activa verkocht. Het bedrijf probeerde het geld op te halen dat het verschuldigd was. Een enorm aantal klanten, investeerders en leveranciers wachten op de betalingen van dit bedrijf. Evergrande gaf vorige week een verklaring, waarin ze lieten weten dat ze niet kan garanderen “aan hun financiële verplichtingen te voldoen”.

Zakenman Hui Ka Yan richtte Evergrande op in 1996. In die tijd stond het bedrijf bekend als de Hengda Group. Momenteel bezit Evergrande meer dan 1.300 projecten. Evergrande Real Estate is actief in meer dan 280 steden, verdeeld over heel China. Het bedrijf doet meer dan vastgoed. Ze produceren levensmiddelen en dranken, produceren elektrische auto’s en beheren vermogens. Evergrande is tevens eigenaar van een van de grootste voetbalteams van het land, Guangzhou FC. Volgens Forbes was de heer Hui ooit de rijkste persoon van Azië en zijn bruto vermogen bedraagt meer dan 10 miljard dollar.

Bron: cnbc

De laatste jaren heeft Evergrande zijn activiteiten uitgebreid en is uitgegroeid tot een van China’s grootste bedrijven. Maar de regering in Peking stelde een nieuwe regel in om grote vastgoedontwikkelaars te controleren en Evergrande moest zijn eigendommen tegen grote kortingen aanbieden op de markt. Als gevolg daarvan, hebben ze moeite om aan de rentebetalingen te voldoen.