Trump Plant Nieuw Social Media Platform TRUTH Social te Lanceren

375

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump gaat een nieuw social media netwerk lanceren. Onlangs heeft hij aangekondigd een social media platform te starten genaamd TRUTH Social. Trump hoopt dat dit platform “op zal staan tegen de tirannie van big tech”. Hij zei ook dat dit sociale netwerk diegene zal aanklagen, die de tegengestelde stemmen in de VS het zwijgen willen opleggen.

Tijdens de strijd van Trump in het Witte Huis speelden sociale media een centrale rol. Dit waren zijn favoriete communicatiemiddelen als president, maar nadat zijn aanhangers het Amerikaanse Capitool bestormden, werd Trump verbannen van Twitter en geschorst van Facebook.

Gedurende het presidentschap van Trump stonden social media bedrijven onder druk om hem te bannen vanwege zijn beledigende en bekritiserende posts. Veel mensen konden zijn opruiende en ronduit leugenachtige uitspraken niet waarderen. Daarom hebben Twitter en Facebook destijds een aantal van zijn posts verwijderd. Ze bestempelden die posts als misleidend. Na de rellen in januari deed Trump enkele beweringen over verkiezingsfraude en noemde hij de mensen bij het Capitool “patriotten”. Vervolgens vonden Twitter en Facebook het te riskant om hem toe te staan hun platformen te blijven gebruiken.

Als gevolg hierop besloten Trump en zijn adviseurs om een rivaliserende sociale mediasite op te richten. Trump’s nieuwste onderneming, TRUTH Social, gaat volgende maand online voor het publiek.. Trump schreef over de site: “We leven in een wereld waar de Taliban een enorme aanwezigheid heeft op Twitter, maar toch is je favoriete Amerikaanse president het zwijgen opgelegd.” Hij voegde er ook aan toe: “Iedereen vraagt me waarom er niemand opstaat tegen Big Tech? Nou, dat zullen we snel doen!”