Google Geeft Gratis Fysieke USB Beveiligingssleutels Weg

457

Google geeft gratis fysieke USB-beveiligingssleutels weg aan 10.000 hoog risico gebruikers. Het gaat hier voornamelijk om politici en mensenrechtenactivisten die een verhoogd risico lopen om gehackt te worden.

Deze beveiligingssleutel voorziet de gebruikers van two-factor authenticatie. Dit kan zorgen voor een extra beveiligingslaag, buiten het reguliere wachtwoord. Google noemt dit een “geavanceerd beschermingsprogramma” dat speciaal is ontworpen voor gebruikers met een hoog risico; oftewel high profile users.

De directeur van Google’s Threat Analysis Group, Shane Huntley zei in een verklaring: “Zoals we altijd doen, stuurden we waarschuwingen naar de mensen die het doelwit waren van door de overheid gesteunde hackers”. Huntley gaf ook aan dat Google een campagne detecteerde die op ongeveer 14.000 Gmail-gebruikers doelde. Een aan Rusland gelinkte hacking groep voerde een e-mail campagne uit om mensen er in te laten trappen om hun wachtwoorden te onthullen.

De zoekmachinegigant kondigde aan hun beveiligingssysteem te verhogen van gebruikersaccounts die een hoog risico lopen om het doelwit te worden van hackers. Ze sturen 10.000 van deze gebruikers een gratis “Titan” beveiligingssleutel.