Situaties Waarin Je Jouw Huidige Baan Al Kunt Opzeggen Zonder Dat Er Een Andere Klaarstaat

343

Veel mensen vragen zich af of ze hun huidige baan wel moeten opzeggen, als ze nog geen andere baan hebben. Het meest gebruikelijke antwoord van de deskundige is: doet dit nooit. Maar er zijn enkele situaties waarbij je kunt stoppen zonder een andere baan te hebben. Hier leggen we die situaties uit waarin je de baan moet verlaten voordat je een andere hebt gevonden.

Credit: theladders.com

Het is waar dat ontslag nemen van jouw bestaande baan zonder een andere te hebben een riskante beslissing is. Vooral wanneer jijzelf en jouw gezin voornamelijk afhankelijk zijn van het maandelijkse salaris van deze baan. Maar als je een persoon bent die gelooft dat er meer in het leven is dan enkel werk en je andere interesses en doelen wil nastreven, dan kun je een goede reden hebben om ontslag te nemen. Ook al heb je op dat moment geen andere beschikbare functie waar je kunt beginnen. Je kunt in die tussentijd werken aan andere doelen die je wil bereiken.

Credit: mock-interview-guide.com

Als je een baan hebt, kan het heel moeilijk zijn om je te concentreren op het zoeken en tijd vrij te maken voor het solliciteren naar een betere baan. Wanneer je jouw bestaande baan opzegt, beschik je over voldoende tijd om je volledig te concentreren op het solliciteren en de zoektocht naar een nieuwe job. Het is een van de mogelijke redenen om een baan op te zeggen zonder een andere te hebben.

Credit: betterteam.com

Als je een eigen bedrijf wil beginnen en jouw uiteindelijke doel is om voor jezelf te beginnen als zelfstandige, kan het nodig zijn om ontslag te nemen. Je kunt je dan volledig toeleggen op het najagen van jouw droom. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je over voldoende middelen beschikt om in je levensonderhoud te voorzien. Je moet zorgen voor de nodige financiën voor dagelijkse kosten en eventuele noodgevallen.