Integratie Van Werknemers Met Een Handicap Op De Werkplek

310

Een inclusieve werkplek waardeert altijd de mening van haar werknemers en bevordert hun sterkste eigenschappen en kwaliteiten. Inclusiviteit van mensen met een handicap is een een ander aspect dat komt kijken bij een inclusieve werkplek. Het is zoveel meer dan het aannemen van mensen met een handicap. Het biedt gelijke rechten voor alle werknemers. Het opent mogelijkheden voor alle werknemers om te leren, te delen en aan deel te nemen.

Credit: inc.com

Een handicap kan zowel zichtbaar als onzichtbaar zijn. Dit betekent dat veel bedrijven al mensen met een handicap hebben aangenomen. Maar het is een feit dat de integratie van werknemers met een handicap op de werkplek, een van de meest kritische onderdelen van elk bedrijf is.

Credit: werkgelegenheid.com

Je moet dit proces opnemen in jouw bestaande wervingsprocedure. Als een kandidaat met een handicap vindt dat jouw organisatie niet inclusief is of deze persoon belemmeringen voelt tijdens het solliciteren, zullen zij liever elders solliciteren.

Credit: eaie.com

De meerderheid van mensen met een handicap streeft naar werk. Soms werken ze tegen een lager tarief dan hun leeftijdsgenoten. Je kunt contact met hen opnemen en indien mogelijk aannemen. Het is een nuttig proces, waar beide partijen veel voordeel uit kunnen halen.