Waarom We Weer Naar Kantoor Moeten Gaan

415

De Covid-19 pandemie heeft onze manier van werken en leven drastisch veranderd. Mensen raken eraan gewend om vanuit huis te werken, maar voor onze professionele ontwikkeling en het behoud van de kantoorcultuur is het belangrijk om terug te keren naar kantoor.

Credit: thebalancesmb.com

Natuurlijk is het waar dat veel werkzaamheden vanuit huis kunnen worden gedaan, maar andere professionele werkzaamheden vereisen een professionele werkplek. Velen van ons hebben geen geschikte omgeving om vanuit huis te werken. Professioneel werk vereist een continue verbinding met het internet en andere benodigdheden om het beste resultaat te leveren. Soms hebben we de steun van onze managers en collega’s nodig. Thuiswerken biedt niet altijd alle apparatuur en professionele ondersteuning die sommigen van ons nodig hebben.

Credit: mcneeslanduse.com

Terwijl we op afstand werken, worden we geconfronteerd met een aantal problemen. Zolang we niet in staat zijn te reizen naar kantoor, moeten we een aantal maatregelen treffen. Wederzijds vertrouwen en een goede verstandhouding zijn erg belangrijk voor een werkomgeving op afstand. Gelukkig kunnen bedrijven gebruik maken van verschillende software applicaties zoals Zoom, Skype, en andere technologieën zoals een webcam om de voortgang van het werk in een externe werkomgeving te controleren en de communicatie te behouden. Bedrijven kunnen tevens diverse verschillende online platformen gebruiken om externe werknemers te evalueren.

Credit: inc.com

Door thuis te werken kun je wellicht meer tijd met familieleden doorbrengen, maar het creëert echter afstand tussen werknemers. Om verbonden te blijven kun je deelnemen aan een zoom-vergadering met collega’s op kantoor waar de voortgang van het werk met elkaar wordt gedeeld zodat je op de hoogte kunt blijven van verschillende andere projecten die aan de gang zijn. Je kunt ook online platformen gebruiken om met jouw collega’s te converseren. Tijdens koffietijd overlegje net als op kantoor met jouw managers of vraag je collega’s naar hun mening over een bepaalde taak.