Hoe Je Cybercriminaliteit Kunt Voorkomen

356

Elk jaar worden miljoenen internetgebruikers het slachtoffer van cybercriminaliteit. Om iedere vorm van cyberdiefstal te voorkomen, moet je een aantal procedures volgen en bijhouden. Zoals het up-to-date houden van je vaste en mobiele apparaten en het instellen van een sterk wachtwoord. Deel overigens nooit wachtwoorden of pincodes met anderen. Probeer je wachtwoorden te onthouden en gebruik zeker niet voor elk platform hetzelfde wachtwoord. Hou je persoonlijke gegevens altijd geheim en het is verstandig om geen e-mail van onbekenden te openen. Controleer voordat je iets online koopt of de website beveiligd is.

Credit: openaccessgovernment.com

Hou je software altijd up-to-date. Het is met name van belang een bijgewerkte versie van jouw besturingssysteem en internetbeveiligingssoftware te gebruiken. Meestal gebruiken hackers bekende fouten om toegang tot jouw systeem te krijgen. Het is dus verstandig om dit voor te zijn en jouw beveiliging in orde te hebben. Zo kun je cybercriminelen blokken, die voortdurend proberen om jouw systeem te hacken.

Credit: hubstreamsoftware.com

Velen van ons maken de hele dag gebruik van social media. De meeste informatie uit ons dagelijks leven wordt dan ook gedeeld op deze platformen. Het is dus erg belangrijk om je social media accounts veilig te houden. Om dit te doen is het belangrijk geen gevoelige gegevens openbaar te delen. Het is onverstandig om persoonlijke gegevens te tonen die de hackers kunnen helpen om een idee te krijgen over beveiligingsvragen of wachtwoorden.

Credit: cybersecurityventures.com

Het versterken van je thuisnetwerk is een zeer goede manier om het internetbeveiligingsniveau te verhogen. Je kunt een virtueel privénetwerk of een sterk coderingswachtwoord gebruiken, zodat cybercriminelen er niet in kunnen slagen jouw apparaten te hacken. Informeer ook kinderen en andere leden van het gezin over de noodzaak van internetbeveiliging.