Gebruik Social Media Om Verkopen Te Stimuleren

406

Social media kan veel meer voor jouw bedrijf betekenen dan enkel het vergroten van je naamsbekendheid. Het kan bijvoorbeeld kleine bedrijven op weg helpen om de verkoop te te laten groeien. De eerste stap is de identificatie van het social media kanaal dat jouw volgers gebruiken. Probeer altijd om kwalitatieve en interessante content te creëren voor je volgers. Vermijd content die echt verkoopgericht of opdringerig is.

Credit: whatmobile.com

Je kan sommige sociale kanalen gebruiken om je producten te verkopen zoals Instagram of Facebook. Je kunt bijvoorbeeld shoppable posts delen op Instagram. Het is ook verstandig om shoppable tags te delen in jouw Instagram Stories. Sommige sociale media zijn daarentegen juist geschikt voor het bevorderen van je naamsbekendheid, zoals LinkedIn. Je kunt ook betaalde advertenties laten draaien op sociale media om je verkoop te stimuleren.

Credit: pantograaf.com

Influencer marketing is een populaire marketing tool die je kunt gebruiken om leads te genereren. Mensen kopen vaak graag producten of diensten waarvan een influencer hetzelfde product of dienst gebruikt. Influencer posts kunnen een belangrijke rol spelen om jouw publiek te motiveren en verkoop te stimuleren. Kortom, je kunt je merk en producten promoten via social media influencers.

Credit: inc.com

U kunt ook jouw meest loyale klanten inzetten als promoters van jouw onderneming. Want het aanbevelen van een dienst of product via echte mensen is een geweldige manier om vertrouwen op te bouwen. Je bestaande klanten kunnen effectieve merkambassadeurs zijn. Zo kunt je sociale media kanalen gebruiken om je producten en diensten te promoten, wat natuurlijk ook weer je verkoop zal stimuleren.